Filmrecensie: Zwaar Verliefd!

Na drie geweldige boeken werd de trilogie (althans het eerste deel ervan, hopen op nog twee films:) ) ‘Zwaar verliefd!‘ dan eindelijk naar het witte doek vertaald. Boekhopper nam een kijkje.

‘De jonge, succesvolle dierenarts Isa is een tikkeltje onzeker over haar lijf én de liefde. Ruben is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven.

Na een peptalk van haar zus en vriendinnen besluit ze de Bossche bollen te laten staan en sleept ze zichzelf naar de sportschool. Haar zelfvertrouwen groeit en eindelijk besluit ze voor haar droomman te gaan. Maar is Ruben nog steeds geïnteresseerd?’

Met Barbara Sloesen in de rol van Isa en Jim Bakkum als Ruben.

De feelgood film van deze herfst! Een uitspraak waar ik het helemaal mee eens ben. Boekverfilmingen zijn toch altijd een beetje spannend. Doet de regisseur wel eer aan het verhaal, passen de acteurs wel bij de personages? ‘Zwaar Verliefd!’ is bijna negentig minuten zwijmelen, lachen en een beetje ongemakkelijk in je stoel zakken bij herkenbare situaties!

‘Zwaar Verliefd!’ is bijna negentig minuten zwijmelen, lachen en een beetje ongemakkelijk in je stoel zakken bij herkenbare situaties!

Hoofdpersoon Isa is hopeloos verliefd op meubelmaker Ruben, wat een hoop ongemakkelijke situaties oplevert.  De verhaallijn zal voor fans van Chantal van Gastel geen verrassing zijn. Om te zeggen dat de film dan ook voorspelbaar is, is een understatement. Hoewel ik het boek een aantal jaar geleden gelezen heb, kon ik de verhaallijn na een paar minuten nog goed voor de geest halen. Toch leef je al zo snel met de hoofdpersonen mee dat dat snel naar de achtergrond gaat. Dit is vooral toe te schrijven aan het geweldige acteertalent Barbara Sloesen. Sloesen vervult met de rol van Isa haar eerste hoofdrol, maar draagt de film als een pro. Ze weet de kijkers aan het lachen te krijgen, durft haarzelf van haar meest kwetsbare kant te laten zien en is eigenlijk de perfecte Isa voor deze film!

Het acteerwerk van alle acteurs en actrices is tevens van hoog niveau. Niet alleen Sloesen blinkt uit, maar ook de twee actrices die haar vriendinnen spelen: Liza  Sips en Jamie Grant. Een film is niets zonder goede bijpersonages en deze twee dames weten de film zeker naar een hoger niveau te tillen.

Alsof dit nog niet genoeg is, zit de film ook nog eens vol mega schattige dieren. Van mij hadden ze nog meer naar de voorgrond mogen worden gebracht, maar dat is maar een klein puntje van kritiek op een verder zeer leuke film.

Heb jij ‘Zwaar Verliefd!’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van de film vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.