Gina Henning: “Er zitten kleine delen van mijn eigen leven in de boeken”

Voor haar boeken bakte ze zelf alle taarten. Gina Henning vestigde haar naam internationaal in de boekenwereld met het schrijven van haar Home for the Holidays serie. Met Boekhopper praat ze over deze succesvolle serie.

Hoe kwam je op het idee voor de ‘Home for the Holidays serie’?

De inspiratie voor de ‘Home for the Holidays serie’ was een pecannoten boerderij die ik passeerde tijdens mijn vier uur durende rit naar mijn moeder. Het tweede boek speelde omtrent kerst waardoor de perfecte kersttaart moest worden gemaakt. Lauren is geen bakker maar Jack deelt een verhaal met haar dat ze hartverwarmend vindt en daarom geeft ze haarzelf de uitdaging om een Red Velvet taart te maken. Toen de serie steeds meer vorm kreeg wist ik dat het derde boek in de serie zich zou concentreren op vier juli (onafhankelijkheidsdag in Amerika) en dat deze feestelijke dag zou worden gevierd met een appeltaart. Mijn karakter Lauren is niet echt een keukenprinses maar ze wordt steeds belast met het bakken van nagerechten en deze keer draait het allemaal om een appeltaarten competitie.

Ik was gewend om gewoon te gaan schrijven, maar nu pluis ik ieder hoofdstuk helemaal uit

Heb je alle taarten, waar de boeken om draaien, ook zelf gebakken?

Dat heb ik gedaan! Ik heb zelf het recept gecreëerd voor de ‘How to bake a Perfect Pecan Pie’. Voor het tweede boek wist ik dat ik een Red Velvet taart moest maken om er zeker van te zijn dat ik er alles over wist. Voor Apple Pie maakte ik de taart die ik elk jaar maak voor mijn familie en voor ‘How to Bake the Perfect Wedding Cake’ moet ik een mooie taart maken die het moment vangt. Allemaal in de naam van onderzoek natuurlijk!

Hoe belangrijk is het voor jou om dagelijkse activiteiten te verwerken in je boeken. Lauren bakt haar oma’s beroemde taarten, is dat bijvoorbeeld ook iets wat jij zelf doet?

Er zitten kleine delen van mijn eigen leven in de boeken. Mijn oma en ik hebben vroeger vaak samen gebakken en daar heb ik mooie herinneringen aan overgehouden. Soms hebben de karakters eigenaardigheden en dan kan het zijn dat deze gewoon fantasie zijn of dingen zijn die ik zelf heb ervaren of heb mogen aanschouwen.

In een ander interview liet je naar voren komen dat er een nieuw boek aankomt ‘How to Bake the Perfect Wedding Cake’, wordt dit het laatste boek en kun je ons er wat over vertellen?

Ik vind het vreselijk om aan dit boek te denken als de ‘laatste’ uit de serie. Er is nog een mogelijkheid dat er een ander boek volgt, maar dat gaat niet in de nabije toekomst gebeuren. Omdat ik de ‘Ice Cream Series’ ga schrijven en nog een paar andere boeken heb liggen waar ik nog verder mee wil.

In ‘How to Bake the Perfect Wedding Cake, hebben Jack en Lauren eindelijk een datum gekozen voor hun trouwdag en ze werken hier samen naartoe. Lauren heeft verschillende conflicten op haar werk die haar tegenwerken en alle verhalen bij elkaar brengen. En Lauren groeit emotioneel heel erg in dit boek.

Soms hebben de karakters eigenaardigheden en dan kan het zijn dat deze gewoon fantasie zijn of dingen zijn die ik zelf heb ervaring of heb aanschouwen.

Wat was het grootste leer moment voor je tijdens het schrijven van de ‘Home for the Holidays’ serie?

Voor het begin van dit verhaal heb ik mijn hele schrijfstijl omgegooid. Ik was gewend om gewoon te gaan schrijven, maar nu pluis ik ieder hoofdstuk helemaal uit. Ik maak nog steeds aantekeningen en voeg aspecten toe in mijn schrijfwerk. Maar nu heb ik een betere structuur voor het verhaal.

Wie zie je als je rolmodellen?

Dat is een moeilijke vraag want ik heb zoveel favoriete auteurs. Ik kan er niet één kiezen. Echter ben ik recentelijk begonnen met Kierney Scott aan een gezamenlijk boek en dat is echt een leuke ervaring. We zijn zo goed op elkaar afgestemd op verschillende niveaus en ze heeft mij laten zien hoe ik de ‘donkere’ momenten in een verhaal meer betekenis kan geven.

Als er een verhaal zou worden geschreven over jouw leven wat zou dan de titel en de verhaallijn zijn?

Ik zou het leuk vinden om een grappige titel te kiezen zoals ‘Gal on the Go’ of iets in die trant, maar als het een diepgaand verhaal zou zijn dan zou de titel meer onthullend moeten zijn zoals ‘Gekozen herinneringen’. Dat zou dan een mix zijn van herinneringen van blijdschap, angst, verdriet, boosheid tot onzekerheden en mislukkingen. Ik zou het dan eindigen met overwinningen.

Wat kunnen we nog van je verwachten?

‘How to Bake the Perfect Wedding Cake’ komt over een paar maanden uit en mijn ‘Ice Cream serie’ komt in de lente van 2016 uit. Daarnaast ben ik net klaar met het schrijven van ‘Dear Soldier Boy’ met Kierney Scott, we hopen dat deze ook snel uitgebracht kan worden.

Heb jij de boeken van Gina Henning gelezen? Laat weten bij het commentaar wat je van ze vond! Benieuwd geworden naar de verhalen van Gina? Haar uitgeverij brengt haar boek ‘How to bake the Perfect Apple Pie’ ter promotie deze week uit voor 99 cent.

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.