Recensie: Aanpakken, Sophie Kinsella

Sophie Kinsella kennen we toch vooral door haar geweldige boeken in de Shopaholic serie, maar ook haar andere boeken zijn zeker de moeite waard om te lezen, zoals Aanpakken! Aanpakken!, een verhaal vol humor, liefde en ongegeneerde klunzigheid.

1001004007115089Samantha is een jonge topadvocate in London. Op een dag maakt ze een enorme fout…zo enorm dat haar hele carriere op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor en belandt op het Engelse platteland. Bij een villa wordt ze aangezien voor de nieuwe huishoudster. De heer en mevrouw Ceiger hebben geen idee dat ze een advocate met een IQ van 158 in huis hebben gehaald. En Samantha heeft geen idee hoe ze wasmachine moet aanzetten. 
En die *&%#@ oven werkt ook al niet mee. Maar Sam bijt nog liever haar tong af dan tuinman Nathaniel om hulp te vragen bij het bereiden van haar eerste cordon bleu-maaltijd. Zal Samantha ooit nog terugkeren naar London? En zo ja, wil ze haar oude leven dan weer terug? Hoe staat het eigenlijk met haar emotionele huishouding?

Ik kan wel zeggen dat ik groot fan ben van Sophie Kinsella en ik had dan ook hoge verwachtingen van Aanpakken!. Verwachtingen die vanaf de eerste pagina waar worden gemaakt. Aanpakken! laat je brullen van het lachen, smelten van de liefde en van de bank rollen van de klunzigheid waarover Samantha bezit als het over het huishouden gaat. Kinsella weet je vanaf de eerste tot de laatste pagina gekluisterd te houden.

Aanpakken! laat je brullen van het lachen, smelten van de liefde en van de bank rollen van de klunzigheid waarover Samantha bezit

Een mooi aspect aan dit verhaal is de manier waarop Samantha omgaat met verlies. Ze verliest haar baan maar komt erachter dat dat niet het einde betekend. De kracht en de emotionele groei die de hoofdpersoon doormaakt maakt je als lezer een vriendin van Samantha. Je leeft mee en Kinsella’s schrijfstijl maakt het verhaal levendig, vlot en vooral heel grappig.

Ben je opzoek naar een boek met humor, liefde en de nodige onhandigheid? Dan is Aanpakken! zeker een aanrader.

Heb jij Aanpakken! ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.