Recensie: Daar gaat de bruid, Kaat De Kock

Boeken uit ons prachtige buurland België, tot op heden had ik er nog geen een gelezen. Maar daar kwam afgelopen maand verandering in toen het boek ‘Daar gaat de bruid‘ van Kaat De Kock op de deurmat viel. En? I Loved It!

‘Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.’

“Als iemand echt onze tent wil leegroven, dan snijdt die het zeildoek toch gewoon kapot? Dat is net zoals een cabrio? …. Iedereen sluit zijn auto altijd hermetisch af en verstopt zijn waardevolle spullen onder de zetels en in het handschoenenkastje, maar zo’n cabrio, daar kan iedereen gewoon in”. Het is een zin op de eerste pagina van ‘Daar gaat de bruid’ waardoor meteen mijn aandacht werd getrokken. De Kock beschikt over een vlotte, grappige vertelstijl die je zo het verhaal in trekt! Daarnaast heeft ze met hoofdpersoon Eef een personage neergezet waar je meteen mee meeleeft. Ze is menselijk, doet zo haar klungelige dingen en wordt daardoor echt een vriendin van de lezer.

De Kock beschikt over een vlotte, grappige vertelstijl die je zo het verhaal in trekt!

De Kock maakt gebruik van een enigszins minimalistische schrijfstijl. Dialogen volgen elkaar op en hier en daar is er ruimte voor duiding. Hoewel ik hier normaal gesproken niet zo’n fan van ben, ik wil toch graag weten wat de personages denken, past het perfect bij ‘Daar gaat de bruid’. Als lezer krijg je nu de mogelijkheid om haast een deel van het verhaal ‘mee te schrijven’, aangezien de schrijfster je veel ruimte geeft om zelf gevoelens in te vullen. Dit zorgt er ook voor dat het verhaal spannender wordt. Hoewel je plottwisten, zoals je van een chicklit mag verwachten, van ver aan ziet komen, weet De Kock je ook ter verrassen met wendingen die buiten de gebaande paden gaan.

Ik had mijn geen beter boek kunnen voorstellen om een introductie te krijgen in de boekpareltjes uit de Belgische boekenwereld. ‘Daar gaat de bruid’ is een aaneenschakeling van liefdevolle, grappige maar ook zeker ontroerende momenten. Vlot geschreven en een echte pageturner.

Heb jij ‘Daar gaat de bruid’ ook gelezen? Laat weten wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.