Recensie: Duik in het diepe, Sarah Morgan

Afgelopen woensdag besprak ik een van de delen van de Puffin Island trilogie van Sarah Morgan. Vandaag staat in het teken van ‘Duik in het diepe‘, het verhaal van Emily.

‘Het is een spannende zomer voor Emily Donovan. Ten eerste heeft ze plotseling de verantwoordelijkheid over het dochtertje van haar overleden halfzus, een beroemde actrice; ten tweede willen de paparazzi haar en de kleine Lizzie maar niet met rust laten, en ten derde is de schuilplek die ze heeft uitgekozen om te ontsnappen aan de pers, Puffin Island, omringd door de zee. En als Emily érgens bang voor is, dan is het wel water… Gelukkig biedt de knappe jachtclubeigenaar Ryan aan haar te helpen. 

Van de een op de andere dag de verantwoordelijkheid over een meisje van zes krijgen. Het is niet zomaar iets. Hoofdpersoon Emily in ‘Duik in het diepe’ verandert in een paar minuten tijd van tante naar voogd. Een grote stap, die veel emoties met zich meebrengt. Sarah Morgan weet als geen ander hoe ze lezer deelgenoot moet maken van deze emoties. Emily is een gesloten personages, maar gaandeweg het boek leer je als lezer steeds meer over haar. Dat maakt dit boek ook zo leuk, Morgan geeft niet alles weg vanaf de eerste pagina maar laat je echt kennis maken met Emily.

Morgan geeft niet alles weg vanaf de eerste pagina maar laat je echt kennis maken met Emily

Bij het vorige boek uit de Puffin Island trilogie ‘Spanning in de lucht‘ was de spanningsboog niet echt aanwezig. Bij ‘Duik in het diepe’ heeft Morgan ervoor gezorgd dat deze ten volle is benut. Geheimen vieren hoogtij en zorgen ervoor dat je dit boek niet weg kunt leggen. Daarnaast is de schrijfstijl van Morgan weer op en top. Er is veel oog voor details. Als lezer waan je jezelf op Puffin Island. Een knap staaltje schrijverschap!

‘Duik in het diepe’ is een echte easy read met de nodige spannende momenten. Daarnaast spat de chemie tussen de hoofdpersonen wederom van de pagina’s.

Heb jij ‘Duik in het diepe’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.