Recensie: Hoofd in de wolken, Sarah Morgan

Na twee fantastische boeken uit de Puffin Island trilogie van Sarah Morgan, is het vandaag tijd voor ‘Hoofd in de wolken‘. Is het weer zo’n leuk verhaal geworden?

‘Brittany krijgt de schrik van haar leven als ze ziet wie er is teruggekeerd naar haar geliefde eiland: Zach, de man met wie ze ooit een heftige relatie had die dramatisch eindigde. Ze had gehoopt hem nooit meer te zien, maar terwijl de lange, hete zomerdagen overgaan in zwoele nachten ontdekt ze dat het vuur nog niet is gedoofd…’

Ik was meteen fan van de eerste twee boeken na het lezen van de eerste pagina. Ik kon dan ook niet wachten om aan ‘Hoofd in de wolken’ te beginnen. Was het alles waar ik op hoopte? Nee, het was beter! Morgan zorgt voor een twist in de trilogie. Hoewel ze ervoor heeft gekozen om deze trilogie om drie goede vriendinnen te laten draaien krijgt in dit boek bijpersoon Zach een bijna grotere rol dan de hoofdpersoon. Een verrassende wending in het verhaal. Je leert hoofdpersoon Brittany in dit verhaal niet alleen kennen door haar eigen gedachtes, maar komt ook dingen over haar te weten door Zach. Een leuke twist die ervoor zorgt dat je als lezer keer op keer wordt verrast.

Een leuke twist die ervoor zorgt dat je als lezer keer op keer wordt verrast

Ook in dit verhaal voert de liefde weer hoogtij. Vanaf de eerste pagina weet je wie met wie eindigt. Normaal gesproken vind ik dat heel storend, maar de personages zijn dermate complex dat het verhaal nog genoeg spannende momenten bevat. Daarnaast weet Morgan met haar unieke schrijfstijl weer te zorgen voor de nodige lachmomenten. Ze heeft gevoel voor humor, maar schuwt niet om ook een emotionele toon in het verhaal te verwerken met actuele thema’s zoals kinderen die worden afgestaan ter adoptie.

‘Hoofd in de wolken’ mag dan ietwat voorspelbaar zijn op het gebied van de liefde, het is een uniek verhaal geworden door de verrassend insteek van Morgan. Liefdevol, bij vlagen humoristisch maar vooral een emotioneel verhaal.

Heb jij ‘Hoofd in de wolken’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van het boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.