Recensie: Hot Mess, Lucy Vine

Stel je voor: Bridget Jones op Tinder, Carrie Bradshaw in Londen en Lena DunhamsGirls‘ als roman. Zo wordt de debuutroman van ‘Hot MessLucy Vine omschreven.  Maakt ze deze omschrijving waar?

‘Heb je weleens aan een zondagse brunch gezeten terwijl je nog rook naar zaterdagnacht? Regelmatig je bed, Netflix en pizza verkozen boven menselijk contact? Of nog steeds de huur van je muffe appartement niet opgezegd omdat hij zo lekker goedkoop is? Ontmoet je soulmate, Ellie Knight. Haar leven… loopt niet bepaald zoals gepland. Ze haat haar baan, haar vrienden beginnen allemaal te settelen en zich voort te planten, en haar huisgenoten zijn ronduit bizar. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een ‘hot mess’. Maar wie heeft wél alles perfect voor elkaar? Hot mess is een schaamteloos grappig verhaal met een heldin waar velen zich in zullen herkennen: Ellie – een moderne Carrie Bradshaw meets Bridget Jones.’

Ik ken Lucy Vine vooral van de hilarische artikelen die ze schrijft voor Britse media, zoals laatst in de Britse Glamour waar ze een column schreef over ‘het bijna hebben van een relatie‘. Mijn verwachtingen van dit boek waren dan ook hoog. Verwachtingen die helaas niet helemaal waar werden gemaakt. Vine’s schrijfstijl is overduidelijk hilarisch en je zult vaak moeten lachen om dit boek, maar het verhaal komt wat stug op gang. Je merkt dat Vine op zoek is naar haar eigen schrijfstijl. Gaandeweg het boek wordt dit wel veel beter. Richting het midden van het boek vindt ze haar schrijfstijl en wordt het moeilijk om het boek weg te leggen.

Vine heeft een uniek verhaal neergezet in dit boek

Vine heeft een uniek verhaal neergezet in dit boek. Voor haar geen hoofdpersoon met de karaktereigenschappen van een damsel in distress maar een zelfstandige vrouw die haar mannetje staat. Daarnaast bewijst Vine dat ze de nieuwe koningin van de plot twisten is. Tijdens het hele verhaal werkt ze toe naar een cliffhanger die vervolgens helemaal anders uitpakt.

‘Hot Mess’ mag dan wat stug op gang komen, het is zeker de moeite waard om door te lezen. Vine heeft een debuut geschreven dat zeker niet mag ontbreken in je boekenkast. Hopelijk maakt ze van dit boek een reeks en lezen we nog meer over de avonturen van Ellie!

Heb jij ‘Hot Mess’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.