Recensie: Shopaholic to the Rescue, Sophie Kinsella

Shopaholic fans, Becky is terug! Geestelijk moeder van onze fabuleuze Becky, Sophie Kinsella laat met Shopaholic to the Rescue een geheel andere kant zien van Becky. Een boek vol spanning, knotsgekke ideeën en humor als resultaat.

Becky is bezig met een grote reddingsoperatie. Haar vader is plotseling verdwenen uit Los Angeles, om iets op te lossen, met de man van haar beste vriendin. Becky’s moeder is in alle staten, haar beste vriendin Suze is wanhopig. Om het allemaal nog erger te maken is ook Becky’s aartsvijand (Alicia) mee op reis om Becky’s vader te vinden, maar Becky vertrouwt haar niet. 

Vastbesloten om er achter te komen waarom haar vader er opeens van door is gegaan, Suze te helpen, Alicia in toom te houden en haar gebroken familie weer bij elkaar te brengen, weet Becky dat ze haar vindingrijkheid in zal moeten zetten. Het resultaat: haar meest schandalige en gedurfde plan ooit! Haar familie heeft haar nu meer dan ooit nodig, maar kan Becky alles redden?

shopaholic to the rescue 2

Shopaholic to the Rescue is een heel ander verhaal dan wat we gewend zijn van de rest van de serie. Hoofdpersoon Becky is ongelukkig doordat ze denkt dat het haar fout is dat alles zo in de soep is gelopen. Kinsella past hier haar schrijfstijl geheel op aan waardoor het voor fans echt even wennen is. Waarschijnlijk ook door het feit dat er maar heel weinig wordt geshopt in het boek! Waar de vorige boeken uit de serie voornamelijk gingen over het kopen van kleding, gaat Kinsella met Shopaholic to the Rescue meer de diepte in. Je krijgt een beter beeld van Becky. Toch zitten er ook herkenbare delen in, zo is de moeder van Becky nog steeds erg lachwekkend en ook de beste vriendin van Becky’s moeder zorgt voor een aantal hilarische momenten.

Vooral het einde komt zeer onverwachts en laat je wensen dat er nog zeker tien boeken komen over Shopaholic Becky

Ongeveer op de helft van het verhaal voert de vertrouwde schrijfstijl van Kinsella weer de boventoon. Waar het in de eerste helft van het boek soms miste aan vlotheid en snelheid maakt Kinsella dat in de tweede helft van het boek weer helemaal goed. Vooral het einde komt zeer onverwachts en laat je wensen dat er nog zeker tien boeken komen over Shopaholic Becky.

Shopaholic to the Rescue is een boek waar je even aan moet wennen maar als je er eenmaal inzit laat het verhaal je zeker niet meer los. Helaas is hij alleen nog maar te verkrijgen in het Engels (op 8 maart ook in het Nederlands te krijgen bij uitgeverij The House of Books met de titel: Shopaholic grijpt in!) maar als je opzoek bent naar een verhaal met diepgang, humor en knotsgekke situaties dan is dit zeker een aanrader!

Heb jij Shopaholic to the Rescue ook gelezen? Laat weten bij het commentaar wat jij ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.