Recensie: Spanning in de lucht, Sarah Morgan

Ze behoort toch wel tot mijn lijstje van favoriete schrijfster. Sarah Morgan brengt ons deze zomer de Puffin Island Trilogie. Weet ze de harten van de lezers weer te veroveren? 

‘Skylar snapt niet waarom vrouwen Alec altijd zo aantrekkelijk vinden. Hij mag dan ontzettend knap zijn, zij kent hem vooral als cynisch en afstandelijk. Wanneer ze door omstandigheden gedwongen wordt de vakantie met hem door te brengen, is ze dan ook bepaald niet blij…’

Morgan staat toch wel bekend om haar easy read boeken. Met ‘Spanning in de lucht’ heeft ze weer een heerlijke chicklit neergezet voor de zomer. Dit is vooral toe te schrijven aan de liefde die hoogtij viert in het boek. Morgan weet als geen ander hoe ze de chemie tussen twee hoofdpersonages van de pagina’s af moet laten spatten. Dit werkt ze ook in de hand door het verhaal vanuit twee perspectieven te beschrijven. Niet alleen het verhaal van Skyler komt aan bod, maar we duiken ook in het hoofd van de ietwat stugge Alec.

‘Morgan weet als geen ander hoe ze de chemie tussen twee hoofdpersonages van de pagina’s af moet laten spatten’

Het enige wat er aan dit verhaal ontbreekt is een goede spanningsboog. Hoewel je Morgan de koningin van de chicklits zou mogen noemen, een beetje meer ‘geef de lezer ook wat om te raden’ zou niet hebben mistaan in ‘Spanning in de lucht’. Over echte cliffhangers bezit het verhaal nu jammer genoeg niet. Doet dit afbreuk aan het verhaal? Een beetje, maar het blijft een geweldige easy read. Daarnaast is de schrijfstijl van Morgan ook weer vlot, waardoor het moeilijk wordt om dit boek weg te leggen voordat je het uit hebt.

‘Spanning in de lucht’ is het perfecte boek voor een zwoele zomeravond. Het is vlot geschreven en staat bol van de liefde. Ik zeg op naar het volgende boek uit de trilogie!

Heb jij ‘Spanning in de lucht’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.