Recensie: Zwaar Verliefd, Chantal van Gastel

Je mag haar inmiddels tot de grote van de Nederlandse Chicklit wereld noemen. Met haar Zwaar-serie wist ze de harte te veroveren van veel chicklit lezers. Zwaar Verliefd is het eerste boek van de Zwaar-serie van Chantal van Gastel, een boek vol hilarische momenten, verliefdheid en al te herkenbare situaties.

Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

zwaar verliefd chantal van gastel 2Ik had de andere twee boeken uit deze serie al gelezen (ja idd, ik heb ze in de verkeerde volgorde gelezen! Heel verfrissend, haha). Over die twee boeken was ik al heel enthousiast en Zwaar Verliefd doet daar zeker niet voor onder. Het hele verhaal is een aaneenschakeling van goed geschreven momenten. Als lezer leef je ongelofelijk mee met Isa, ze doet er alles aan om gewicht te verliezen en haar droomman te bemachtigen. Dat haar vriendinnen, onder het mom van ‘je bent goed zoals je bent’, haar dieetschema enigszins dwarsbomen maakt dat je als lezer alleen nog maar meer juicht voor Isa.

‘Ik zou zeggen weg met die zelfhulpboeken en verdiep je in de Zwaar-serie!’

Van Gastel brengt iets nieuws met dit boek. Ze zorgt ervoor dat je als lezer zelf ook meer vertrouwen krijgt. Die man die je altijd zo knap vond spreek je na dit boek met gemak aan! Ik zou zeggen, weg met die zelfhulpboeken en verdiep je in de Zwaar-serie! Van Gastel zet met Isa een sterk personage neer waar iedere lezer een beetje van haarzelf in terugvind. Isa is menselijk en geen plat oppervlakkig personage.

Ben je opzoek naar een verhaal met humor, veel liefde en waar je zo twee uur aan het lezen bent zonder het door te hebben? Dan is Zwaar Verliefd (de gehele serie) echt een aanrader voor jou.

Ik kan mij haast niet voorstellen dat ik de enige ben die dit boek heeft gelezen (voornamelijk ook omdat dit boek al meer dan tien keer opnieuw naar de drukker moest voor een nieuwe oplage!). Laat weten bij het commentaar of jij ook zo’n fan bent van deze serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.