3x Bakprogramma’s die je niet wilt missen

Whoop whoop! Vandaag begint weer een nieuw seizoen van Rudolph’s Bakery. Naast boeken en films heb ik een grote voorliefde voor bakken. Het liefst sta ik de hele dag in de keuken met mijn handen in een grote bak met koekjesdeeg. Om het nieuwe seizoen van Rudolph’s Bakery op 24Kitchen te vieren, zet ik drie bakprogramma’s op een rijtje die je zeker gezien moet hebben als je net zo’n liefde voor bakken hebt als ik.

Pxhere

Rudolph’s Bakery – 24Kitchen

Hij is toch wel de bakker der bakkers, Rudolph van Veen. In de nieuwe reeks van het programma zet hij de meest oogstrelende en lekkere taarten, broden en koekjes neer. Uiteraard neemt de Meester Patissier je weer aan de hand mee in het maken van geweldige lekkernijen. Wat ik altijd zo leuk vind aan de programma’s van Rudolph is dat hij creaties neerzet die je ook daadwerkelijk na kunt maken. Geen moeilijke handelingen, maar stap voor stap een recept volgen en daarmee zelf ook een lekkere taart of brood neerzetten. Van een Parijse vanille-aardbeientaart tot Franse tompoucen.

Flour Power – 24Kitchen

Stap in de retro keuken van Jessica McGovern. Als er een programma is waar bakken en humor samenkomen dan is het wel in ‘Flour Power’. McGovern neemt je iedere aflevering mee in haar retro keuken en maakt daar de meest mooie lekkernijen. Van simpele, maar oh zo lekkere, cupcakes voor een kinderfeestje tot adembenemend mooie taarten voor onder andere bruiloften. Flour Power laat zien dat bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat je met een paar ingrediënten vaak al een prachtige lekkernij neer kunt zetten. Ik hou echt van deze serie en heb al een aantal gebakjes en taarten nagemaakt. Tevens ook leuk om te kijken als je zelf niet gaat bakken, al krijg je er wel gegarandeerd honger van.

Zumbo’s Just Desserts – Netflix

Adriano Zumbo, ik maakte voor het eerst kennis met deze gebak kunstenaar in ‘Australian Masterchef’. Om je geheugen even op te frissen, deze man maakt niet alleen lekkernijen, nee hij maakt kunstwerken. Denk aan zwevende taarten, gebakjes met een verrassing in het midden en gebak dat eruit ziet als fruit, maar toch echt iets anders is. In deze serie strijden een aantal thuisbakkers tegen elkaar en proberen ze iedere week een prachtig resultaat neer te zetten, van kleurige taarten tot zoete cupcakes. Alles om te voorkomen dat ze in de Zumbo test belanden, want daar moeten ze een masterpiece van Adriano namaken. Als je op zoek bent naar een serie met prachtige lekkernijen en een spannend wedstrijdelement, dan is dit je serie!

Welke bakseries kijk jij graag? Laat het weten bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.