Best of Romance event bij Uitgeverij Boekerij

Wat krijg je als je Jackie van Laren, Petra Vollinga en Wendy Brokers in een ruimte zet met romanfans? Het Best of Romance evenement van Uitgeverij Boekerij! 

Gisteren vond het Best of Romance evenement plaats bij Uitgeverij Boekerij in Amsterdam. Bij binnenkomst werden de gasten ontvangen door de zingende schrijfster Jackie van Laren (Naast een schrijftalent is ze ook echt een geweldige zangeres). Na een snelle snuffelronde bij de boeken die op de boekenmarkt werden verkocht, gingen we naar de bibliotheek van de uitgeverij (als je van boeken houdt dan heb je het gevoel alsof je in de boekenhemel stapt!) Schrijfsters Jackie van Laren, Petra Vollinga en Wendy Brokers praatte daar ronduit over hun nieuwe boeken en het schrijverschap. 

Interviewster Tanja Spaander (journalist bij onder andere De Telegraaf) vroeg de schrijfster waarom het genre Romance zo aantrekkelijk en leuk is. “Mensen hebben behoefte aan boeken waar ze blij van worden, die wil ik graag schrijven”, vertelde Van Laren. Vollinga vulde aan: “Deze boeken gaan over sterke, echte vrouwen.” Daarnaast gaf Brokers aan dat het genre zo aantrekkelijk is omdat het de lezer een goed gevoel geeft. “Na het lezen van boeken in dit genre heb je het idee: ‘hier kan ik wat mee’.”

Release

Alle drie de schrijfster brengen morgen (3 juli) hun nieuwste boeken uit.

Deel 3 van de Eilandliefde-serie, Jackie van Laren
Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.
Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Deel 4 van de Eilandliefde-serie, Jackie van Laren
Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

Baguette met jam voor twee, Wendy Brokers
‘Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.
Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.’

Hallo liefde, Petra Vollinga
‘Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.’

Na afloop van het interview stonden er rijen aan boeken ons op te wachten op de boekenmarkt in de tuin van de uitgeverij, die werden verkocht voor twee euro (Daar werden we natuurlijk hebberig van, haha!). Ook vonden er speeddates plaats met mensen van de uitgeverij om vragen te stellen over het uitgeefproces en werd de middag afgesloten met een quiz en borrel.

Bedankt Hannah, Jorien, Maaike en iedereen bij Uitgeverij Boekerij voor dit ontzettend leuke event!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.