Boekhopper 5 jaar!

Whoop whoop, Boekhopper is vandaag vijf jaar geworden! Vijf jaar vol met toffe, grappige en unieke boeken en films, met mooie hoogtepunten en fijne herinneringen. Ik neem je mee in een trip down memorylane in dit artikel. Dus ga er goed voor zitten, pak er een mok thee bij en een lekkere chocoladereep en enjoy!

Zoals jullie misschien wel zullen weten is Boekhopper vijf jaar geleden begonnen als studie-opdracht. Vijftien blogposts moesten we toen maken over een onderwerp dat ons aansprak. Ik was altijd al bezig met het geschreven woord en kon uiteraard dan ook niet anders dan een blog over boeken beginnen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een boeken/filmplatform met meer dan vijfhonderd blogposts over toffe boeken, interviews met internationale en nationale schrijvers en columns over toffe events. Wat ben ik dankbaar voor de afgelopen jaren en wat zijn er veel dromen uitgekomen.

Zo mocht ik Jennifer Niven interviewen over haar geweldige boek ‘All the bright places’, praatte ik met mijn Kate Morton over haar imposante boeken cv en interviewde ik Katharine McGee over haar spannende boeken. Interviews die ik nog graag teruglees om mijzelf eraan te herinneren hoe speciaal het is dat ik mijn helden mag ontmoeten en met ze in gesprek mag. Maar niet alleen op het gebied van interviewen kwamen er dromen uit, dit jaar mocht ik zowel het Boekenbal als het Kinderboekenbal bezoeken. Een droom die ik al meer dan tien jaar heb kwam in vervulling. En ik kan je zeggen het was alles wat ik ervan verwachtte en meer.

‘Dank, dank, dank!’

Het vieren van een jubileum staat voor mij dan ook in het teken van bedanken. Allereerst jullie als lezers van Boekhopper, wat maken jullie het iedere keer een feestje om te schrijven over de onderwerpen waar we allemaal zo van houden. Maar ook dank aan mijn familie en vrienden, die mij vanaf het begin hebben gesteund, teksten nalezen en voor dag en dauw opstaan om mee te gaan naar evenementen. Dank ook aan de geweldige filmmaatschappijen en uitgevers die Nederland rijk is. En dan in het speciaal veel dank aan uitgeverij Gottmer en Boekerij, de twee uitgevers die mij mijn eerste recensie-exemplaren toestuurde (ik zie mijzelf nog steeds door de kamer dansen, zo blij haha).

Dank aan de geweldige mensen die zich iedere dag inzetten voor leesbevordering bij CPNB (in het speciaal Marije, Max en Job Jan). Een knuffel voor alle mensen bij de pr bureaus die met zoveel liefde over boeken en films praten! En veel dank aan iedereen die mee heeft geholpen om Boekhopper te brengen tot wat het nu is.

Vijf jaar Boekhopper betekent voor mij vijf jaar van vrienden maken, genieten van het moois dat de Nederlandse letteren te bieden hebben en vooral gezellig kletsen over een gezamenlijke passie. Dank, dank, dank!

Veel liefs, Saraï

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.