Boekspot: verhalen zijn er om gedeeld te worden!

Boeken moeten gelezen worden. Realiteit is dat we ze vaak één keer lezen om er volgens alleen nog maar naar te kijken, maar daar is een oplossing voor gevonden! Boekspot, een openbare ruimte waar boeken in een kast kunnen worden gezet om te delen. Het motto: ‘Pak er een en deel er een’.

Boeken uitlenen doen we natuurlijk allemaal wel een keer. Hoe vaak gebeurt het je wel niet dat je een boek hebt gelezen en je daarna denkt: ‘Deze MOET iedereen lezen!’ Boekspots zijn plaatsen waar je die boeken neer kunt zetten die iedereen moet lezen. Ik was er zelf nog niet heel bekend mee, maar toe ik er een tegenkwam op Hoog Catharijne (lees: Utrecht Centraal) moest ik even een kijkje nemen. En ik was niet de enige. Want wat blijkt, meer dan vijfhonderd boeken per week wisselen hier van eigenaar.

boekspot 1 HC

Het principe is heel makkelijk: Pak een boek en deel een boek. En voor degene die altijd vergeten hun boeken weer in te leveren bij de bibliotheek? Je mag de boeken zo lang houden als je wilt! Daarnaast kun je als lezer en als degene die het boek neerzet een boodschap meegeven voor de volgende lezer waarbij je vertelt wat je van het boek vond. Geeft toch weer een extra dimensie aan het verhaal!

Heb jij ook een boekspot gespot? Laat weten bij het commentaar waar er nog meer staan! De boekspot op Hoog Catharijne staat bij de hoofdingang van Utrecht Centraal Centrumzijde en is elke dag geopend van 7.00 uur tot 20.00 uur, genoeg tijd om een boek te lezen!

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.