Editor’s letter: September

“Een klassieker, een boek dat mensen de hemel in prijzen maar niet lezen,” sprak Mark Twain. Als boekenblogger krijg je de meest mooie pareltjes in handen, nieuwe pareltjes wel te verstaan. Want laten we eerlijk zijn, actualiteit speelt toch steeds meer een rol. En over een boek dat tweehonderd jaar geleden werd geschreven kun je veel zeggen maar niet dat het actueel is. Thema’s kunnen overlappen, maar echt van deze tijd zijn ze helaas niet meer. Ik moet bekennen dat ik ontzettend hou van boeken die tientallen jaren geleden zijn geschreven. Bijvoorbeeld Breakfast at Tiffany’s van Truman Capote of The Great Gatsby van Fitzgerald. Wat te denken van de geweldige toneelstukken van Shakespeare. J.K. Rowling volgende een paar weken geleden nog in zijn voetstappen toen ze zelf een toneelstuk uitbracht in boekvorm.

Zoals John Green zo mooi schreef in Negentien keer Katherine “Boeken zijn de ultieme gedumpte: leg ze neer en ze wachten voor altijd op je, geef ze aandacht en ze zullen altijd van je houden” Een boek oppakken dat dan misschien al even oud is als je opa laat je opnieuw kennis maken met lezen. Deze boeken zijn geen product van deze tijd en kunnen je verassen zoals geen één ander boek dat kan.

Laat ik deze maand aftrappen met de hoop dat meer lezers ook eens een blik werpen op het verleden en kijken wat daar nog allemaal licht te verstoffen maar eigenlijk in het zonnetje moet worden gezet.

Ik wens jullie een hele fijne september maand!

Liefs,

Saraï

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.