Hiep Hiep Hoera! Dwarsligger bestaat 10 jaar!

Ze zijn leuk, ze zijn handig en het is wat mij betreft toch wel één van de beste boekuitvindingen. Ik heb het uiteraard over de kleine pareltjes van de boekenwereld, de dwarsliggers! Dwarsligger bestaat 10 jaar en viert dat feestelijk met een pop-up store op Utrecht Centraal.

We hebben allemaal wel een favoriete Dwarsligger. Ik raakte er helemaal verslingerd aan toen ik de dwarsligger ‘De liefde van haar leven’ van Harriet Evans tegenkwam in de boekhandel en deze mijn vier jaar lang gezelschap hield tijdens de vele treinritten naar de Hogeschool Utrecht (echt een geweldig boek, dat leuk blijft ook al lees je het voor de veertigste keer!) Het bedrijf achter de catchy boekjes, met de gelijknamige naam Dwarsligger, bestaat 10 jaar en dat vieren ze met een pop-up store op Utrecht Centraal. ”We waren op zoek naar een plaats waar veel lezers langskomen, dat werd Utrecht Centraal”, vertelt Sander Steggink van Dwarsligger.

‘Ik hoop dat er straks voor alle titels die verschijnen, naast een reguliere folio-editie en het e-book er ook een dwarsligger beschikbaar zal zijn’

In deze feestweek organiseert de uitgeverij een aantal toffe signeersessies! Zo signeert Murat Isik woensdag 3 juli om 14.00uur in de pop up, staan Jean-Marc van Tol en Carla de Jong je op te wachten op donderdag 4 juli om 14.00uur voor hun signeersessie, Nicci French op vrijdag 5 juli om 17.00uur en Jeroen Windmeijer sluit op zaterdag 6 juli de signeersessie af. Steggink: ,,Daarnaast vieren we op vrijdag om 17.00uur het verschijnen van de 600e dwarsligger”.

De dwarsliggers zijn door de jaren heen door veel liefhebbers gelezen, al steken een paar boeken er met kop en schouder bovenuit. ,,Het verschilt heel erg welke boeken er worden gelezen, Genres die het altijd goed doen zijn thrillers, ‘lekker lezen’, maar ook literaire romans en non-fictie worden vaak gelezen. Bekende namen als Nicci French, Dan Brown, John Green, en Murat Isik verkopen eigenlijk altijd goed.” Met al 600 titels in de kleine boekvorm kijken ze bij de uitgeverij terug op 10 mooie jaren. “We zijn supertrots op het feit dat we als enige land ter wereld het product 10 jaar op de markt hebben kunnen houden. Het verschijnen van de laatste Dan Brown was wel heel bijzonder, omdat we in heel korte tijd de dwarsligger hebben moeten maken. Ik bewaar ook goede herinneringen aan de ambassadeursdagen, die we speciaal in het leven hebben geroepen voor de echte ‘die-hard’ fans van het product en die ons al 10 jaar helpen en steunen in onze ‘missie’.”

En de toekomstwens? Steggink: “Ik hoop dat er straks voor alle titels die verschijnen, naast een reguliere folio-editie en het e-book er ook een dwarsligger beschikbaar zal zijn.”

Veel plezier in de pop-up shop van Dwarsligger deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.