In gesprek met de cast van Disney’s Loki

Hij is de god van onheil, een expert in liegen en de broer van Thor. Loki is al jarenlang een favoriete schurk in de Marvel filmreeks van velen. Voor Disney hoog tijd om deze vileine anti-held een eigen serie te geven. Daarvoor organiseerde ze afgelopen maandag een persconferentie waar de sterrencast alles vertelde over de serie, Boekhopper was erbij!

Disney’s Loki

Een lange tijd was het wachten voor de fans van Loki, maar toen kwam vorige maand eindelijk het verlossende woord. De serie gaat in premiere op 9 juni. En dat vroeg uiteraard om een persconferentie waar de acteurs van Loki vertellen over deze prachtige serie! Onder de vrolijke begeleiding van een journalist, verschenen Tom Hiddleston (Loki), Owen Wilson (Mobius), Gugu Mbatha-Raw (Ravonna Renslayer), Wunmi Mosaku (Hunter -15), Kate Herron (director), Michael Waldron (schrijver) en Kevin Feige (executive producer) één voor één in beeld. Eerstgenoemde speelt al tien jaar de rol van de god van onheil, Loki, heel veel hoefde de producten dan ook zeker niet te doen om Tom Hiddleston te overtuigen om mee te werken aan de serie. Hiddleston: “Ik was verrast, maar vond het ook meteen heel erg leuk. Het idee van een serie rondom Loki maakte me meteen enthousiast, maar ik moest er ook enigszins aan wennen omdat het verhaal van Loki voor mij ten einde kwam in de laatste film. Maar eenmaal de verhaallijn van de makers gehoord te hebben, wist ik dat ik uiteraard mee wilde doen.

‘Marvel wil fans verrassen en ik denk dat ze dat zeker ook hebben gedaan’

Hiddleston ziet met de serie een kans om nog meer van het personage te laten zien. “Wat maakt Loki, Loki? En is hij bijvoorbeeld in staat om te groeien. Belangrijke vragen die we in de serie terugkomen.” Executive producer Feige: “De films van Marvel hebben een grote fanbase en al een tijdje hoorden we vanuit hen terugkomen dat ze wilden weten wat er met Loki was gebeurd. Toen de optie kwam om een serie te maken voor Disney Plus wisten we meteen dat we daarmee aan de slag wilden.” En dat levert een pakkende serie op, een visueel spektakel waarbij je op het puntje van je stoel zit. Maar ook een overtuigende serie door het gevoel voor humor dat erin is verwerkt. Een serie waar acteur Owen Wilson meteen warm voor liep. Wilson: “Ik ben nieuw in de Marvel wereld, maar toen het aanbod kwam om mee te spelen in de serie wist ik meteen dat ik dat wilde doen.” Wel was de hele fanbase erachter een nieuwe ervaring voor de ervaren acteur. “Je loopt wel een beetje op eieren door de geheimen die erbij komen kijken”, lacht Wilson. “Marvel wil mensen verrassen en ik denk dat we dat zeker hebben gedaan.”

Ook Hiddleston stipt aan dat de serie zeker de nodige verrassingen en veelzijdigheid heeft. “Dat is ook één van de redenen waarom ik Loki graag speel. Na tien jaar komen er nog steeds nieuwe aspecten van hem naar boven, het spelen van de rol voelt nooit hetzelfde.” Door zijn jaren ervaring met het personage kon hij nieuwkomers Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw en Wunmi Mosaku goed op weg helpen. Wilson lachend: “Tom heeft mij meerdere Loki lessen gegeven, waar we het hadden over het personage en de wereld eromheen.”

De serie is vanaf nu te zien op Disney Plus, iedere week een nieuwe aflevering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.