J.K. Rowling komt met nieuwe Harry Potter boeken!

Stop met alles wat je aan het doen bent! J.K. Rowling, de schrijfster van de immens populaire Harry Potter boeken komt met vier korte verhalen in ebook formaat, waarin verschillende Hogwarts-lessen worden behandeld.

Het nieuws werd begin deze week gebracht door Pottermore Publishing (de uitgeverij waarbij alle Harry Potter boeken en spin-offs van deze legendarische serie worden uitgebracht. J.K. Rowling bleek nog lang niet klaar te zijn met de magische wereld die ze meer dan twintig jaar geleden creëerde en vult de collectie nu aan met vier korte ebook verhalen onder de naam ‘Harry Potter: A History of Magic’, geïnspireerd door de gelijknamige tentoonstelling in de British Library.

In de korte verhalen gaan we terug in de tijd om nog meer te weten te komen over de traditionele folklore en magie in de Harry Potter wereld. Daarnaast worden ook notities en manuscriptpagina’s in de ebooks opgenomen. In ieder verhaal zal dan ook een thema uit de Hogwarts-lessen centraal staan. De namen van de vier ebooks zijn ook al bekend gemaakt: Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts, Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology, Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy en Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures. Leuk extraatje aan deze verhalen is dat ze vergezeld worden door een aantal nieuwe tekeningen van Rohan Daniel Eason.

Lang hoeven we tevens niet te wachten totdat het eerste verhaal verschijnt, alle verhalen zullen deze zomer worden gepubliceerd. In eerste instantie wel alleen in het Engels, Frans, Italiaans en Duits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.