Kerstboeken: Boekhoppers favorieten

Het ultieme kerstgevoel voor iedere lezer is kerst spenderen met een boek in je ene hand, een mok chocolademelk in de andere en de sneeuw die zachtjes naar beneden dwarrelt terwijl je de meest fantastische verhalen leest. Boekhopper heeft vier favorites gekozen die je deze kerst zeker onder de kerstboom terug moet vinden!

18172194Het ultieme kerstgevoel met Rosie Hopkins sweet shop van Jenny Colgan (ook weer met geweldige recepten voor de lekkerste snoepjes).Rosie kijkt heel erg uit naar Kerst, lekker wegkruipen onder een kleedje en genieten van de sneeuw. Haar snoepwinkel is rijkelijk gevuld met de meest lekker snoepjes en als kers op de taart gaat ze kerst spenderen met haar vriend Stephen en komt haar familie over uit Australie. Rosie kan niet wachten, maar wanneer er iets vreselijks gebeurt in het dorp waar Rosie woont ziet ze haar plannen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kan ze haar leven wel opbouwen in Lipton en wat is het beste voor haar snoepwinkel?

(een klein nadeel voor de lezers die alleen van Nederlandse boeken houden, dit boek is alleen in het Engels te verkrijgen)

9200000011256118All time favorite schrijver John Green waagde zich samen met twee andere schrijvers in 2013 ook aan het schrijven van een kerstverhaal genaamd ‘Let it snow’. Drie romantische verhalen in één boek van John Green (Paper towns, Een weeffout in onze sterren), Maureen Johnson en Lauren Myracle.  Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen. De drie schrijvers bundelde hun krachten en hebben verhalen gecreerd die fantastisch op elkaar aansluiten.

24840_56274eb08cb1c_24840Niet echt een kerstboek maar zeker eentje die je met een die je deze kerst eigenlijk niet kunt laten liggen. Een bijzonder jaar, van Lori Nelson SpielmanAls haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen. Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten.

 

winter in NY en andere verhalen high res
Ben je fan van Chantal van Gastel dan is dit boek zeker een aanrader! In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de geweldigste stad ter wereld. Maar dan verstoort een sneeuwstorm haar plannen. In Een kerstbelofte staat Janna er na het verliesvan haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Welke boeken lees jij deze kerst? Laat het weten bij het commentaar. Als je een van de vier bovenstaande boeken hebt gelezen ben ik ook heel benieuwd wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.