Meet & Greet: Krystal Sutherland

Ter gelegenheid van haar nieuwe boek Sterrenstof was Krystal Sutherland in Nederland bij uitgeverij Young & Awesome. Ze vertelde hier over haar nieuwe boek en dat ze een deel van het boek in Nederland heeft geschreven.

Young & Awesome is een nieuwe uitgeverij, onderdeel van uitgeverij Leopold maar dan voor Young Adult boeken. Een van de eerste vier boeken die zij dit jaar uitgeven is het nieuwe boek van Krystal Sutherland, Sterrenstof. De redacteur meldt dat ze daar veel moeite voor hebben moeten doen omdat het boek wel heel geliefd was! Uiteindelijk hebben ze Krystal kunnen overtuigen om bij hun uitgeverij haar boek te publiceren. Een liefdesverhaal maar dan net even iets anders.

9200000059720303Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Krystal’s verhaal is er eentje met een goud randje

Krystal ging zelf door een break-up tijdens het schrijven van het verhaal dus kon zich goed identificeren met de gevoelens van haar karakters. Ze schreef het verhaal tijdens haar studie, waarvan ze een jaar in Nederland was en de tweede helft van het boek schreef. Krystal’s verhaal is er eentje met een goud randje. Nadat ze een contract tekende bij een literaire agent werd haar boek binnen één week aan het Amerikaanse pinguïn verkocht en is het nu al in 21 landen te koop. Een echte droom die uitkomt volgens haar. Om deze droom nog wat mooier te maken vertelt Krystal dat in ze 2017 beginnen met de verfilming van haar boek. “Ik heb zelf niet echt inspraak in het castingproces, maar het lijkt mij leuk als ze acteurs kiezen die nog niet bekend zijn bij het grote publiek.”

Hoewel haar boek pas deze herfst is uitgekomen in verschillende landen is Krystal alweer bezig met een nieuw boek dat in 2017 uit gaat komen. Waar Sterrenstof vanuit het perspectief van een jongen wordt geschreven wordt haar nieuwe boek vanuit de perspectief van een meisje geschreven. Dat wordt dus nog even wachten en genieten van Sterrenstof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.