Meet & Greet Pamela Sharon

Twee weken geleden kreeg ik een flitsende uitnodiging in mijn mailbox (letterlijk aangezien het een gifje was :)) Of ik Pamela Sharon, de schrijfster van het boek ‘De geur van groen’ wilde ontmoeten op een locatie die helemaal bij het boek past. Gisteren ging ik naar de meet & greet in CTaste.

Misschien heb je ooit wel eens gehoord van CTaste, een restaurant in Amsterdam waar je in het donker eet (en als ze donker zeggen dan bedoelen ze ook echt donker, je ziet geen hand voor ogen haha). Heel toepasselijk bij ‘De geur van groen’. Het boek gaat namelijk over Raaf, een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is. Gelukkig vertelt May-Lin hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg vinden.

‘Je bent niet anders als je een beperking hebt, ik hoop dat lezers die boodschap uit het boek kunnen halen’

Vooraf aan de chocoladeproeverij bij CTaste vertelde Pamela een aantal ins en outs over haar boek. “Als ik mijn lenzen uitdoe dan wordt de wereld een beetje vaag, dat bracht met op het idee voor dit verhaal.” Een verhaal met een belangrijke boodschap. “Ook al hebben mensen een beperking, zijn ze blind of bijvoorbeeld doof, iedereen is normaal. Je bent niet anders als je een beperking hebt, ik hoop dat lezers dat uit mijn boek kunnen halen.”

In het verhaal verwerkte Pamela een aantal echt te bezoeken plaatsen in Nederland, waaronder CTaste. Na een korte teaser over het boek werden we dan ook door een medewerker (bijna alle mensen die bij CTaste werken hebben zelf een zichtbeperking waardoor ze je perfect door het donker kunnen leiden) naar het restaurant geleid. In een soort polonaise gingen we een pikdonkere zaal binnen. Best een aparte gewaarwording want vanaf daar ben je een uur lang aangewezen op alleen je gehoor, reuk en smaak. En dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo kregen we een fles water waar we zelf onze glazen mee konden vullen, een hele opgaven hahaha. De chocoladeproeverij begon daarna. Een (wat ik kon voelen) grote schaal met fruit, spekjes en onder andere noga werd voor ons neergezet met een chocoladefondue in het midden. Super leuk en super grappig om een keer te doen. Je moet met je handen voelen waar de chocolade ongeveer staat om vervolgens het eten erin te dopen en te hopen dat je jezelf niet helemaal onder kliedert. Als je een aparte ervaring mee wil maken dan is dit zeker een aanrader!

Dankjewel Uitgeverij Moon en Pamela Sharon dat ik erbij mocht zijn. Benieuwd geworden naar ‘De geur van groen’? Het boek is nu te koop in de (virtuele) winkel, de recensie over het boek verschijnt snel op Boekhopper!

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Laurie

    Ik heb daar een aantal jaar geleden in de bediening gewerkt, kei grappig! Ook als serveerster maakte ik weleens gênante dingen mee, bijvoorbeeld iemand die een drankje nog niet goed vasthad. Tja, kan gebeuren. Je hebt ook nog cThecity, dat is een soort miniatuur Amsterdam in het donker. Zit ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.