Nieuw Hunger Games boek op komst!

Hold your horses! Schrijfster Suzanne Collins (van de bekende Hunger Games serie) en de Amerikaanse filmstudio Lionsgate hebben bekend gemaakt dat er een aan nieuw deel uit de Hunger Games serie wordt gewerkt!

pxhere

Het gaat om een prequel, waarin een verhaal wordt verteld dat zich 64 jaar voor het eerst boek afspeelt. De prequel heeft nog geen naam maar wordt naar verluid op 19 mei 2020 uitgebracht. In een statement dat Collins naar buiten bracht vertelt ze dat ze terug gaat in de tijd met dit verhaal, naar de zogenoemde ‘Donkere dagen’. Ze vertelt: “Met dit boek wil ik uitvinden wie we zijn en wat we moeten doen om te overleven. De wederopbouwperiode 10 jaar na de oorlog, gewoonlijk aangeduid als de donkere dagen – terwijl het land van Panem zich weer oprichtte – biedt een vruchtbare bodem voor personages om met deze vragen te worstelen en daarmee hun opvattingen over de mensheid te definiëren.”

Wat er verder allemaal precies gaat gebeuren in het boek houdt de schrijfster nog even voor haarzelf. Wel betekent de samenwerking met Lionsgate dat er hoogstwaarschijnlijk ook een film van de prequel gaat worden gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.