Opening van het boekenseizoen

Manuscripta, de officiële opening van het boekenseizoen. Schrijvers lezen voor uit hun vers gepende boeken, uitgeverijen staan bij hun kraampjes het nieuwe seizoen te openen en overal vind je boekenliefhebbers.

Dit jaar was de eerste keer dat Boekhopper aanwezig was bij Manuscripta in Zwolle. Op iedere hoek stond wel een kraam van een uitgeverij en je liep je favoriete schrijvers zo tegen het lijf in de boekenhandel waar ze aan het signeren waren. Ik ben zelf naar twee lezingen geweest over de nieuwe thrillers van dit seizoen (het belooft wat!) en over de nieuwe YA boeken. Thriller schrijver Frank van Pamelen praatte over zijn nieuwe boek: De wraak van Vondel. Een boek dat zich afspeelt in Amsterdam en Dan Brown achtige invloeden heeft. Heleen van Kempen speelt met haar nieuwe boek ,Bijwerking, in op het nieuws. Haar boek gaat deels over het gebruik van gevaarlijke pillen.

Het nieuwe boeken seizoen is officieel geopend en wat voor een pareltjes staan er op je te wachten!

Bij de YA schrijvers werd het opeens twee keer zo druk. Je mag dan wel spreken van een heel populair genre! Drie schrijfster praatte ronduit over hun boeken en het feit dat YA de laatste tijd zo populair is geworden. (waarschijnlijk omdat het zowel door jong als oud wordt gelezen en de lezer met een boodschap wordt achtergelaten) Ook voor YA liefhebbers komen er dit seizoen vele leuke nieuwe boeken aan. Zo schreef Martine Glaser, Zie me hoor me. Komt Jennefer Mellink met Kwaad Bloed en Jen Minkman met het spannende boek ‘Het boek van voorheen’.

Het nieuwe boeken seizoen is officieel geopend en wat voor een pareltjes staan er op je te wachten! Chantal van Gastel komt in oktober al met een nieuw boek, een verhalen bundel genaamd Winter in New York en andere verhalen. Sophie Kinsella geeft ons opnieuw een kijkje in het leven van Shopaholic Becky met Shopaholic to the rescue. Jackie van Laren brengt haar derde boek uit de verslavende Q serie uit, Ziel. En of dat allemaal nog niet genoeg is komt ook Gillian King met een nieuw boek genaamd Alles of niets! Dat beloofd veel goeds voor het nieuws seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.