Recensie: ‘Woordwizard’

Deze tijd van het jaar vraagt erom om binnen gezellig spelletjes te spelen. Tijdens de feestdagen kun je de ware woordtovenaar in jezelf naar boven roepen met het nieuwe spel van Megableu met de toepasselijke naam: ‘Woordwizard’.

‘Een gezellig familiespel waarmee je je taalvaardigheid stimuleert, maar ook je creativiteit. Bedenk drie woorden bij het symbool dat je hebt gedobbeld en hou tegelijkertijd rekening met de symbolen van je tegenspelers. Laat je creativiteit de vrije loop en wordt de creatiefste Woordwizard!’

Ik hou van spelletjes en van taal, toen ik las dat Woordwizard uit zou komen deed ik dan ook nog net geen blij dansje. Afgelopen weekend speelde ik het spel en ik kan je zeggen: dit is een ontzettend leuk spel dat iedere taalliefhebber met gevoel voor creativiteit zeker zal bekoren!

Woordwizard komt in een compacte doos met daarin drie kaarten vol fiches en letters, zes dobbelstenen, een aantal uitlegkaarten, een opschrijfboekje en een zandloper. Vijf ingrediënten voor uren speelplezier. De insteek van het spel is gemakkelijk te volgen, de jongste speler gooit de zes dobbelstenen en kiest er één uit. Vervolgens mogen de andere spelers ook een dobbelsteen kiezen. Kies een symbool uit, draai een letter van de letterstapel om en laat de zandloper lopen. Zet je creativiteit aan en bedenk bij jouw symbool drie woorden die beginnen met de letter op tafel. De andere spelers doen dit ook. Maar pas op, zij kunnen je saboteren door ook bij jouw symbool woorden te denken. Als jullie hetzelfde woord hebben opgeschreven, betekent dat voor jou een punt minder. Spannend!

‘Een gezellig, leuk spel om de ware taalvirtuoos in jezelf te ontdekken!’

Boy oh boy wat is dit een leuk spel, we hebben meerdere potjes gespeeld en met ieder potje werden we allemaal steeds fanatieker haha! ‘Woordwizard’ haalt de echte taalvirtuoos in je naar boven, maar ook een echte strijder. Je wilt unieke woorden opschrijven die andere niet hebben, maar vervolgens ook woorden vinden die mogelijk op het kaartje van je tegenstander staan. Het leuke aan dit spel is dat je door fanatiek te zijn, ook een flink aantal nieuwe woorden leert. Dit gezellige spel is naast gezellig dan ook erg educatief. Wat ik daarnaast erg leuk vind aan ‘Woordwizard’ is de onderwerpkeuze die aan bod komt. De makers hebben gekozen voor achttien onderwerpen op de dobbelstenen, variërend van ‘landen’ tot ‘zoetigheid en merken’. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is en je zo allemaal gezellig mee kunt spelen.

‘Woordwizard’ is wat mij betreft een geweldig spel voor de feestdagen, om gezellig met elkaar te spelen en je taalkunde er ook nog eens mee op te krikken. Lachen, gezelligheid en fanatieke spelers gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.