Schrijvers opgelet!

Zit jij al maanden verscholen achter je laptop (of old school typemachine)? Schrijf je het ene geweldige hoofdstuk naar het andere? En oefen je voor de spiegel alvast je acceptence speech voor de NS publieksprijs? Uitgeverij Moon komt met een schrijfwedstrijd voor nieuw YA-talent en iedereen kan meedoen!

Een schrijfwedstrijd speciaal voor YA-schrijvers, waarmee je ook nog eens een uitgeefcontract kunt winnen! Lees hieronder de tekst uit de nieuwsbrief van Moon en kom erachter hoe jij mee kunt doen!

Hoe werkt het?
Je hebt drie maanden de tijd om jouw YA-verhaal van minimaal 20.000 woorden te schrijven en te publiceren op het gratis lees- en schrijfplatform Sweek met de tag #MoonYAcontest. Zo verzamel je gelijk al je eerste fans. Een vleugje fantasy, romance of spanning – alle young adult-thema’s zijn welkom.

Aan de slag! 

  • Maak een schrijversprofiel aan op Sweek en publiceer jouw young adult op Sweek, hoofdstuk voor hoofdstuk of in één keer
  • Zorg ervoor dat je minimaal 20.000 woorden hebt gepubliceerd vóór de deadline. Je verhaal hoeft nog niet af te zijn
  • Lezers kunnen laten zien dat ze jouw verhaal tof vinden door te stemmen via de ‘volg’-knop. Na de deadline is er nog 2 weken tijd om te stemmen
  • Ook de jury leest en beoordeelt alle verhalen
  • De shortlist bestaat uit 5 verhalen gekozen door de jury en 5 verhalen gekozen door het publiek
  • De 10 finalisten worden uitgenodigd voor een exclusief evenement in boekhandel H. de Vries in Haarlem. Op deze avond wordt de winnaar van het uitgeefcontract bekend gemaakt!
  • Check hier alle voorwaarden en de FAQ

Een paar datums waar je rekening mee moet houden. De wedstrijd is gestart op 28 november en loopt tot 28 februari. Vervolgens kan er tot 14 maart gestemd worden en wordt op 3 april een shortlist van tien verhalen bekend gemaakt. Deze doen allemaal mee voor het uitgeefcontract. Op 19 april volgt de officiële uitreiking!

Wordt jij de nieuwe Cassandra Clare of Kasie West? Laat bij de reacties weten of jij mee gaat doen aan deze wedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.