Spoiler alert: Waarom Jane The Virgin seizoen 5 de perfecte afsluiter was!

Hoewel we in Nederland nog bezig zijn met seizoen vier van Jane The Virgin, hebben de Amerikaanse fans eind vorig maand al afscheid genomen van de hitserie op The CW. Na vijf seizoenen Jane The Virgin is het tijd om afscheid te nemen van de aspirant schrijfster, grappige vader Rogelio De La Vega, Xo, Abuela, Petra en uiteraard Raf en Micheal. In dit artikel bespreek ik het laatste seizoen, let op want dit artikel bevat (hoewel ik probeer er zoveel mogelijk omheen te praten) toch een aantal grote spoilers.

pxhere

Wat was het een rollercoaster, een kind dat werd ontvoerd, een man die terugkwam uit de dood, een crimineel die vijf seizoenen lang iedereen terroriseerde. En dan hebben we het nog niet eens over de kunstmatige inseminatie van Jane waardoor ze een kind kreeg van haar baas, de continue strijd tussen Rafael en Micheal, een vader die opeens opduikt en zoveel verschillende plottwisten die iedere aflevering werden voorzien van de nodige grappige commentaren door (eerste spoiler), de volwassen Matteo. Dat laatste was bij de meeste fans al wel duidelijk na seizoen vier. Maar boy oh boy wat was dit een geweldige serie om te volgen en bij weg te dromen. Het heeft alles van een goede Latijns-Amerikaanse telenovela, samengevoegd met de beste acteurs en een vleugje Amerikaanse commerciële televisie om het een top serie te maken waar miljoenen mensen fan van zijn geworden.

‘Boy oh boy, wat is dit een geweldige serie!’

Over seizoen vijf kan ik kort zijn, het is de perfecte afsluiter van vijf jaar lang Jane The Virgin. Alle verhaallijnen komen nog een keer samen in een zinderend einde waarin alle onbeantwoorde vragen in een keer worden beantwoord, een jeetje wat is dit een geweldig seizoen. Velen zullen al wel de teasers die op de social media kanalen van de serie werden geplaatst van Jane in een trouwjurk hebben gezien, maar geloof me het heeft meer voeten in aarde dan je denkt. Ook de kleine spoilers die werden weggegeven over Michael en Jane lopen op tot een hoogtepunt en houden de gemoederen lang bezig. Wat ik tevens zo leuk vind aan het laatste seizoen is dat er een grote rol is weggelegd voor Louisa en we haar daardoor ook beter leren kennen. De strijd tegen Sin Rostro is namelijk nog steeds in volle gang en soms zien dingen er in eerste instantie anders uit dan ze zijn.

De laatste serie eindigt met een twee episodes lange finale (waarmee de serie op 100 episodes uitkomt), waarin we in de eerste episode een terugblik krijgen van de seizoenen en de personages dit toelichten. Leuk omdat je zo als fan echt afscheid kunt nemen met je favoriete personages. Ik heb genoten van vijf jaar Jane The Virgin en ben benieuwd of jullie deze serie ook volgen! Laat weten bij de reacties wat jullie van deze serie vinden en of je uitkijkt naar het laatste seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.