Summer Blog College: De eerste blogpost

Droom jij al jaren van dat ene stukje internet dat helemaal van jou is? Van al die geweldige berichten die je te delen hebt? Maar is er ook dat stemmetje in achterhoofd dat zegt: ‘Oh jeetje, waar moet ik in hemelnaam beginnen?’ Pak je laptop, pen, papier en een mok thee erbij. Welkom bij het Blog College van Boekhopper, waar je wordt klaargestoomd om je eigen blog te beginnen!

Het moment is aangebroken, je gedachtespinsels mogen naar het web worden vertaald in een leuke, misschien wel grappige, interessante blogpost. Voor degene die momenteel met zwetende handen achter de computer zit en naar een leeg veld staart, hierbij een paar tips.

  1. Een kleine stap die eigenlijk nog vooraf gaat aan het schrijven van je eerste blogpost is het aanmaken van een ‘about me’ pagina. Hier vertel  je wie je bent (leeftijd, waar je vandaan komt, etc.), waarom je de blog bent begonnen, wat je wilt bereiken met de blog. Eigenlijk alles wat jij aan je lezers mee wilt geven voordat ze beginnen te lezen.
  2. Het schrijven van een eerste blogpost kan spannend zijn, welk onderwerp ga je als eerste behandelen? Je hebt immers een lijst opgesteld met meer dan tien onderwerpen en wil ze allemaal zo snel mogelijk op je website hebben. Als je helemaal vast zit dan is het goed om een evergreen-bericht (berichten die altijd leuk zijn om te lezen) te schrijven. Denk hierbij aan ’10x favoriete plekken…..’ ‘Ben jij fan van ….. dan is dit zeker iets voor jou’. Makkelijke onderwerpen die je de ruimte geven om rustig te beginnen met bloggen en niet meteen in moeilijke materie te duiken.
  3. Maak je blogpost persoonlijk, mensen komen naar jouw blog omdat ze willen lezen wat jij over een onderwerp te zeggen hebt. Ze komen naar jouw blog omdat ze weten dat jij altijd geniale opmerkingen maakt over televisie-series of juist doeltreffend weet samen te vatten wat er nou zo leuk is aan dat ene boek. Je hoeft niet je hele levensverhaal mee te nemen in iedere blogpost, maar een persoonlijke touch is nooit verkeerd.
  4. En dan komt de cliché-tip waarvan we allemaal wisten dat die in deze lijst zou staan. Schrijf een blogpost die jij zou willen lezen. Als je iets schrijft wat voor jouw goed voelt, dan breng je dat ook over op je lezers. Sta achter je posts en laat dat zien.

Volgende week gaan we aan de slag met het laatste onderdeel van het Boekhopper Blog College: Social media gebruiken bij je blog. Laat mij weten waar jullie nog tips over willen hebben, dan behandel ik dat in de volgende blogpost!

Volg Boekhopper ook Twitter 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.