Recensie: Heel Holland Bakt – Leer bakken met Hans Spitsbaard

Als winnaar van Heel Holland Bakt kun je natuurlijk niet zonder je eigen boek. Hans Spitsbaard bracht afgelopen maand zijn eerste boek uit met de meest geweldige recepten voor taarten en gebakjes!

‘Heel Holland Bakt winnaar Hans Spitsbaard verklapt je in het bakboek Heel Holland Bakt – Leer bakken met Hans al zijn bakgeheimen. Als beste thuisbakker van Nederland leert Hans je stap voor stap hoe je de prachtige taarten uit het programma thuis zelf kunt maken: van een simpel koekje tot echte patisserie. Met de leukste recepten uit het tv-programma en vele extra’s.

Hans Spitsbaard is de jongste winnaar van Heel Holland Bakt ooit. Deze student Technische Bedrijfskunde wist de harten van de jury en de kijkers te veroveren met zijn overheerlijke baksels en vrolijke persoonlijkheid.’ 

Naast een grote voorliefde voor boeken, vind je mij in het weekend het liefst in de keuken. Ik kon dan ook niet wachten totdat het ‘Heel Holland Bakt – Leer bakken met Hans‘ op mijn deurmat viel. Een snelle blik op het boek laat de meest mooie gebakjes en taarten zien, in verschillende categorieën. Zo vindt de beginnende bakker recepten voor het maken van Fryske Dúmkes en Sinaasappel Madeleines en kan de gevorderde bakker aan de slag met Pain aux raisins en Empileurs. Voorzien van een uitgebreide stap-voor-stap beschrijving en foto’s, waarvan je meteen wilt beginnen met bakken, is dit een bakboek waar iedere bakker zijn hart bij kan ophalen en zich kan uitdagen.

Dit is een bakboek waar iedere bakker zijn hart bij kan ophalen

Spitsbaard laat met dit boek zien dat hij naast bakken ook bezit over een vlotte pen. De aanwijzingen zijn goed op te volgen, waardoor veel hobbyisten hun weg zullen vinden in het boek. Ook zit er aan het begin van het boek een legenda waarin Spitsbaard een aantal technieken, zoals het tempereren van chocolade, uitlegt. Een welkome toevoeging die mogelijke verwarring bij recepten wegneemt.

Het enige minpuntje wat ik bij dit boek heb is het gemis aan persoonlijke verhalen bij de gerechten. Fans van Heel Holland Bakt zullen bekend zijn met de verhalen van Spitsbaard over zijn oma, verhalen die een mooie toevoeging zouden zijn geweest bij dit boek.

‘Heel Holland Bakt – Leer bakken met Hans’ is een must voor in de keuken. Spitsbaard onderscheidt zich door het grote scala aan recepten in verschillende categorieën. Het geschikte boek voor de beginnende en gevorderde bakker!

Oh ja, en ik heb natuurlijk ook een paar recepten uitgeprobeerd! Zie hieronder de fudge die ik maakte, echt een aanrader om uit te proberen!

Heb jij ‘Heel Holland Bakt – Leer bakken met Hans’ ook uitgeprobeerd? Laat weten bij de reacties wat jij van dit kookboek vindt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.