DIY: Book charms

Een paar weken geleden ging ik opzoek naar een bedeltje van een boek voor aan mijn bedelarmband. Het resultaat was niet helemaal wat ik had verwacht en ik besloot zelf aan de slag te gaan! Lijm en schaar binnen handbereik want deze cuties wil je niet aan je voorbij laten gaan!

DIY book charms benodigdheden
Benodigdheden

Om de book charms wat echter over te laten komen heb ik gebruik gemaakt van echte boekpagina’s. Als je een oud boek hebt dat je niet meer leest dan is dat prima geschikt om te gebruiken als pagina’s voor je book charms. De haakjes heb ik gehaald in een knutselwinkeltje, maar je zult ze ook op bijvoorbeeld de markt kunnen vinden.

diy book charms 2
Aan de slag!

De bookcovers heb ik op internet gevonden door te zoeken op: book jackets. Hierdoor krijg je een groot overzicht met bookcovers van een goede kwaliteit waar ook flappen aan zitten zodat je ze makkelijk kunt vastlijmen aan je stukje karton. Ga bij het karton voor een stuk karton dat goed te buigen is, ik heb gekozen voor een pizzadoos, maar denk ook aan een oude kaart of het karton van een melkpak.

Aan de slag

  1. Knip alle stukken voor je boekje op maat. Ik heb gekozen voor boekjes ter grote van een duim. Veel kleiner zou ik niet gaan aangezien het dan moeilijk wordt om de onderdelen aan elkaar te lijmen.
  2. Knip de bladeren voor in je boekje een paar millimeter kleiner dan de cover van je boekje. Hierdoor zorg je ervoor dat het echt de uitstraling van een boek krijgt.
  3. diy, book charms 4Lijm de pagina’s aan elkaar, doe er een flinke dot lijm tussen wat ze moeten echt niet meer uit elkaar kunnen. Zorg ook dat je het haakje tussen een van de bladzijdes lijm. Leg de aan elkaar geplakte blaadjes voor een kwartiertje onder een zwaar object zodat ze zeker goed aan elkaar plakken.
  4. Lijm de cover op het stuk karton en bevestig de boekblaadjes met haakje door de binnenkant van het karton vol te smeren met lijm en de blaadjes ertussen vast te zetten.
  5. Laat een paar uur onder een zwaar object staan en je bookcharms zijn klaar!

Ga jij deze bookcharms ook maken? Laat weten bij het commentaar of ze zijn gelukt. En als ze dan zijn gelukt, maak je mij wel heel benieuwd! Laat een foto achter op twitter met de #bookcharmsboekhopper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.