Recensie: ‘Ademloos’, Jennifer L. Armentrout

Eindelijk gaan we erachter komen hoe het afloopt voor Layla, de knappe Zayne en de stoere Roth. Alles komt samen in ‘Ademloos‘, het laatste deel van de ‘Dark Elements’ serie van Jennifer L. Armentrout, waar we nogmaals een duik nemen in de wereld van de wachters en demonen. Maak je maar op voor spanning, spanning en nog eens spanning!

‘Layla staat voor een moeilijke keuze en ze weet niet wat ze moet doen. Licht of duisternis? De demonenwereld of de wereld van de wachters? Sexy Roth of de knappe, beschermende Zayne? En misschien nog wel een belangrijkere keuze: wie wil ze zelf zijn? Maar tijd om rustig na te denken, is er niet. Er doemt een nieuw probleem op: een Lilin, de gevaarlijkste onder de demonen, is ontsnapt en wil alles en iedereen in Layla’s omgeving verwoesten. Vooral haar beste vriendin Sam verkeert in groot gevaar. Kan Layla de juiste keuzes maken om haar beste vriendin te redden? Of is het beter om haar hart te volgen en te vechten met alles wat ze heeft?’ (Uitgegeven door Zomer & Keuning)

Wat een geweldig einde voor de fantasyserie van Jennifer L. Armentrout! Spannend, onwijs goed uitgedacht en weer zo goed geschreven dat je dit boek niet meer los kunt laten totdat het uit is. Maak je maar op voor een recensie waarbij de lof je om de oren vliegt, want wat mij betreft is dit het beste boek uit de hele serie!

In ‘Steenkoud’ werden we achtergelaten met een cliffhanger van heb ik jou daar. De secuur gecreëerde wereld van Armentrout, waar we inmiddels aan gewend waren geraakt, veranderde van de een op de andere dag. Het laatste deel begint dan ook meteen waar het vorige deel is gestopt. Layla, Roth en Zayne staan aan de vooravond om de zwaarste strijd aan te gaan tegen de gevaarlijkste demon die er is: de Lilin, een directe afstammeling van Lilith. En dat gaat uiteraard niet zonder slag en stoot. Armentrout weet ons vanaf de eerste pagina meteen weer mee te nemen in de wereld van de wachters en demonen. Hoewel we al twee boeken meegaan op avontuur met de personages weet de schrijfster nog steeds nieuwe feitjes over haar personages naar voren te brengen. En dat niet alleen. Vooral Layla maakt in dit deel een mooie emotionele groei door, waar je als lezer helemaal in mee wordt genomen en waardoor je haar nog beter leert kennen. Waar ze in de vorige delen nog vaak de touwtjes uit handen gaf is het nu haar tijd om echt de strijd aan te gaan. Ook zien we een nieuwe, kwetsbare kant van Roth. De stoere demon die alleen voor zichzelf leek te gaan, blijkt een mooie menselijke kant te hebben die goed naar voren komt in ‘Ademloos’. Doordat Armentrout andere kanten van haar personages laat zien blijft het verhaal mateloos interessant en kabbelt het op geen een punt voort.

‘Het beste deel uit de serie tot nu toe!’

Dit komt ook door de spanning die Armentrout in het verhaal heeft gebracht. Wist je bij de vorige boeken wel een beetje welke kant het op ging, in dit verhaal gaat het alle kanten op, waardoor niets meer zeker is. De schrijfster kiest ervoor om ons nog dieper mee te nemen in de wereld van de wachters en de demonen, waar we achter een aantal nieuwe details komen die het hele verhaal in een nieuw daglicht zetten. Meerdere malen sloeg ik vol verbazing de pagina om, iets wat alleen een schrijver voor elkaar krijgt bij haar lezers als ze zelf het verhaal door en door kent. En als er iets is dat Armentrout bezit dan is het dat wel, ze weet je met een klein beetje informatie steeds op het verkeerde been te zetten en zet zo een verhaal neer waarbij stoppen met lezen geen mogelijkheid is. Dit komt ook door haar mooie schrijfstijl die ook in dit boek perfect on point is: heerlijk vlot en beeldend!

‘Ademloos’ staat daarnaast in het teken van romantiek en dat komt in dit boek nog meer naar voren dan de vorige delen. Waar het in de vorige delen veelal om de fysieke aantrekkingskracht ging, zien we nu dat de personages een diepere band met elkaar aangaan. Dit geeft het verhaal meer diepgang wat zorgt dat het niet alleen onwijs leuk is om te lezen door spanning vanwege de strijd tegen de Lilin, maar ook de spanning in de relaties.

‘Ademloos’ is wat mij betreft het beste boek in de ‘Dark Elements’ serie! Het is uitermate spannend, liefdevol en wederom ontzettend goed geschreven! Ik kan niet wachten om de personages terug te zien komen in de nieuwe boeken in de ‘Harbinger’ serie, de spin off van de ‘Dark Elements’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.