Recensie: Het lot van tien, Pittacus Lore

Pittacus Lore werd in één keer bekend met zijn immens populaire boek ‘Ik ben nummer vier‘. Inmiddels is deel zes uit de serie uit genaamd ‘Het lot van tien‘. Een verhaal voor lezers met en lange adem waar mysterie, actie en liefde de boventoon voeren.

9d30941a3149ea82b9842b1b75f5eb36_cache_De invasie is begonnen. John, Nummer Vier, staat aan de frontlinie van de strijd in New York
City. En net als zijn kansen lijken te keren ontwikkelt zijn vriend Sam, een mens, op onverklaarbare wijze een Erfgave – iets wat normaal gesproken alleen is voorbehouden aan Loriërs. En Sam is niet de enige. In tussen zitten 
Zes, Marina en Adam vast in Mexico. De Mogadoren zijn massaal in de meerderheid en er is een wonder voor nodig om te ontsnappen. De Garde is uitgedund, maar geeft de strijd niet op. Ze kunnen alleen overleven als het ze lukt de Mogadoorse leider uit te schakelen. Anders rest hun nog slechts één lot: totale uitroeiing. 

Ze pakten Nummer Een in Maleisië. Nummer Twee in Engeland Nummer. Drie in Kenia en Nummer Acht in Florida. Ik ben Nummer Zes, maar dat doet er niet meer toe, want we zijn niet meer de enigen met Erfgaven.

Ik had hoge verwachtingen van dit boek, vooral omdat ik ‘Ik ben nummer vier’ een ontzettend goed in elkaar gezet verhaal vond. ‘Het lot van tien’  deed dan ook onder voor het eerste boek. Lore’s schrijfstijl is ontzettend gedetailleerd waardoor je een goed beeld krijgt van de wereld waarin de hoofdpersonen leven. Maar tegelijkertijd zorgt deze gedetailleerdheid er ook voor dat de snelheid die geboden is bij een sci-fi verhaal als deze ontbreekt.

Het einde van het boek is een echt meesterwerk

Het lot van tien is opgedeeld in meerdere ik-personen. Hoewel deze manier van schrijven ontzettend knap is werkt het hier verwarrend. Je doorgrond de karakters niet genoeg om ze helemaal te kunnen plaatsen. Daarentegen is het einde van het boek een echt meesterwerk. Het bevat spanning, actie en zorgt ervoor dat je toch benieuwd raakt naar de volgende boeken.

Als je een echte sci-fi liefhebber bent dan is dit boek zeker een aanrader. Het is een boek voor lezers met een lange adem maar de goed verwerkte spanning aan het eind van het boek maakt het begin deels goed.

Heb jij ‘Het lot van tien’ ook gelezen? Laat weten wat jij van dit boek vindt bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.