Recensie: ‘One For My Enemy’, Olivie Blake

Olivie Blake, ze gooide hoge ogen met het verschijnen van het alomgeliefde fantasy YA-verhaal ‘The Atlas Six’. Dit voorjaar is de schrijfster terug met een net zo spannend verhaal dat je aan de pagina’s gekluisterd houdt ‘One For My Enemy‘.

‘The Antonova sisters are beautiful, cunning and ruthless, and their mother – known only as Baba Yaga – is the elusive supplier of premium intoxicants. Their adversaries, the influential Fedorov brothers, serve their crime boss father. Named Koschei the Deathless, his enterprise dominates the shadows of magical Manhattan.

For twelve years, the families have maintained a fraught stalemate. Then everything is thrown into disarray. Bad blood carries them to the brink of disaster, even as fate draws together a brother and sister from either side. Yet the siblings still struggle for power, and internal conflicts could destroy each family from within. That is, if the enmity between empires doesn’t destroy both sides first.’ (Uitgebracht door PanMacmillan).

Adaptaties op het bekende verhaal van William Shakespeare, Romeo en Julia, we zien ze vaak voorbijkomen. Sommige zijn goed, andere laten ons wensen naar iets meer romantiek of bijvoorbeeld spanning. Maar niet Olivie Blake met ‘One For My Enemy’! Wat is dit een geweldig boek met mooie invloeden van Romeo en Julia erin.

In ‘One For My Enemy’ maken we kennis met twee heksenfamilies, de Antonova en de Koschei. Beide leveren gevaarlijke producten aan hun klanten, maar hebben elkaar beloofd om niet in elkaars weg te lopen. Totdat een allesverwoestende gebeurtenis ze recht tegenover elkaar brengt, welke familie zal als winnaar uit de bus komen? En waar haat de boventoon voert, ligt liefde daar niet vaak om de hoek? Blake brengt ons een scala aan kleurrijke personages in ‘One For My Enemy’. Allemaal even belangrijk en zo met hun eigen verhaal. Waar het verhaal in eerste instantie voornamelijk om Lev en Sasha, onze Romeo en Julia van het verhaal, draait. Zien we gaandeweg dat de andere personages een steeds grotere rol beginnen te spelen. Dit geeft het verhaal een vol gevoel mee, alsof je zelf in het midden van de gebeurtenissen staat en over iedereen wat weet. Iets dat tevens ook de spanning goed opvoert. Want jeetje wat weet Blake ons weer te verrassen met verschillende plottwisten die je continu op het verkeerde been zetten.

‘Een fantasyverhaal op zijn best!’

Blake’s schrijfstijl is zoals we van haar gewend zijn uit ‘The Atlas Six’, mooie gedetailleerd. Een schrijfstijl die in dienst staat van het verhaal, waar de details ervoor zorgen dat je je een goed beeld kunt vormen van de wereld waar de hoofdpersonages in leven. Daarbij heeft de schrijfster ervoor gekozen om het fantasy aspect te combineren met realiteit. Zo speelt het verhaal zich af in het bruisende New York, maar is de onderwereld er een vol magie en hekserij. Blake speelt daarmee in op de leefwereld van de lezer en zet je als het waren in het midden van het verhaal. Complimenten daarnaast voor de schrijfster voor het schakelen tussen de vele personages. Blake is een queen in het organisch wisselen tussen verhaallijnen, waardoor het voelt alsof je naar een televisieserie zit te kijken waarin alles klopt.

‘One For My Enemy’ is een fascinerend fantasyverhaal waarin Blake’s schrijfstijl schijnt als nooit te voren! Het is pakkend door de spannende verhaallijn, interessant door de vele personages en hun achtergrondverhalen en verslavend door de geweldige opbouw van het verhaal. Een must om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.