Recensie: ‘Rage and Ruin’, Jennifer L. Armentrout

Een emotionele rollercoaster, een liefdesverhaal pur sang, een fantasieboek zoals je hem altijd zou willen zien. Omschrijvingen die helemaal opgaan voor het nieuwe boek van Jennifer L. Armentrout. De immens populaire schrijfster neemt ons wederom mee naar de wereld van de wachters, demomen en andere mythologische personages, in het tweede deel van de Harbinger serie ‘Rage and Ruin‘.

Trinity moet alles op alles zetten om de Harbinger te vinden, een wezen dat Wachters en demonen zonder reden vermoord. Ondertussen ontstaan er gevoelens tussen Trinity en Zayne, maar als zij erachter komen dat ze niet samen kunnen zijn, probeert Trinity haar gevoelens voor Zayne te vergeten. Als de spanning oploopt merken ze pas hoe erg ze elkaar eigenlijk nodig hebben. Zal het hen samen lukken om hun krachten te bundelen en de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan?‘ (Uitgegeven door Zomer en Keuning, vertaald door Jaennet Dekker).

Na het lezen van ‘Storm and Fury’, het eerste deel van de Harbinger serie, was er maar een gedachte die opkwam: ‘Ik moet het volgende deel lezen!’, Het einde van het eerste deel was zo intens spannend dat ik niet kon wachten om aan het tweede deel te beginnen. Eind vorige maand kwam het boek uit en ik kan je zeggen: dit boek zal je verrassen, verbazen en weer helemaal meesleuren in de zorgvuldig gecreëerde wereld van Armentrout waar we allemaal zo van zijn gaan houden.

In ‘Rage and Ruin’ beginnen we waar Armentrout ons in het vorige boek heeft achtergelaten. Trinity en Zayne zijn door Trinity’s vader aan elkaar verbonden en moeten nog even wennen aan deze nieuwe rollen. De gevoelens die ze voor elkaar hebben verdwijnen naar de achtergrond, een relatie mogen ze immers in deze nieuwe rol niet met elkaar beginnen. Gelukkig hebben ze genoeg afleiding van de Harbinger die hen voor een flink aantal uitdagingen stelt. Armentrout zet vanaf het eerste hoofdstuk meteen een ijzersterke toon die voortvloeit in de rest van het verhaal. Zo worden we op de eerste pagina al dichtbij Trinity gebracht die worstelt met haar emoties en gevoelens. De band die in het vorige boek is ontstaan tussen lezer en personage wordt meteen aangehaald en zorgt dat je binnen no time weer in het verhaal zit. De schrijfster weet in het begin daarnaast meteen te verrassen met haar personages. Waar we in de vorige boeken al dichtbij ze kwamen, worden we nu nog meer deelgenoot gemaakt van hun gedachtes en gevoelens. Trinity en Zayne hebben door hun nieuwe rollen en sterke band met elkaar, waarbij ze alle gevoelens van elkaar voelen. Dit geeft niet alleen hen meer begrip voor elkaar, maar zorgt dat je als lezer alles meekrijgt. En dat niet alleen van de twee hoofdpersonages, ook van bekende personages uit de andere boeken. Zo krijgen we in ‘Rage en Ruin’ een kwetsbare kant van de prins van de hel, Roth, te zien. Armentrout verweeft als een ware fantasy queen de verhalen van de personages weer naadloos met elkaar waardoor je ze door en door leert kennen.

‘Spannend, geweldig geschreven en overtuigend vanaf de eerste pagina!’

Het zal inmiddels geen verrassing meer zijn, na een flink scala aan boeken, maar de schrijfstijl van Armentrout is ook in ‘Rage and Ruin’ weer helemaal in dienst van het verhaal. De schrijfster weet hoe ze de spanning moet opbouwen (ik zal niets spoilen, maar het einde: wow!), verwerkt plottwisten in het verhaal die je telkens op het verkeerde been zetten, en beschikt over een geweldige beeldende schrijfstijl die iedere situatie beeldend maakt. Waar in het vorige boek de vaart en goed in werd gehouden met alle nieuwe informatie, zien we in ‘Rage and Ruin’ dat de schrijfster haar tijd neemt om de personages en de worldbuilding de nodige aandacht te geven. We nemen een verdiepende laag in het verhaal, wat zorgt voor een verhaal dat rijk voelt aan mythologie, personages en spanning.

Armentrout zet met ‘Rage and Ruin’ een verhaal neer dat perfect aansluit op het eerste deel en het wat mij betreft overtreft! Het is uitermate spannend, ongelofelijk goed geschreven en overtuigend vanaf de eerste pagina. Ik kan niet wachten op het derde en laatste deel van deze serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.