Recensie: ‘Rijk van vlees en vuur’, Jennifer L. Armentrout

Tijd voor spanning, actie en uiteraard liefde! Jennifer L. Armentrout brengt ons dit voorjaar het tweede deel in de Blood and Ash serie ‘Rijk van vlees en vuur‘ en ik kan je zeggen: wow dit verhaal houd je op het puntje van je stoel!

‘Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren…’ (Uitgebracht door Zomer & Keuning, vertaald door Jeannet Dekker).

Het eerste deel van de sexy en spannende fantasyserie van Jennifer L. Armentrout ‘Uit bloed en as’ had ons binnen een paar pagina’s compleet verslingerd aan het verhaal van Poppy. Een vervolg liet dan ook niet lang op zich wachten en laat het maar aan Armentrout over om ons een zinderend verhaal te brengen dat je achter elkaar uit wilt lezen. En dat zegt iets voor een boek met meer dan zeshonderd pagina’s. In ‘Rijk van vlees en vuur’ brengt Armentrout ons terug naar de wereld die ze in het vorige boek heeft gecreëerd, een wereld die ze nu nog verder uitbouwt en spannender maakt. We beginnen het verhaal meteen in de actie waar we in het vorige boek zijn achtergelaten. Poppy staat op een belangrijk punt in haar leven en bevindt zich in een nogal moeilijke situatie. Ons geliefde hoofdpersoon wordt geacht te trouwen met een man die ze helemaal niet tot haar echtgenoot wil maken. Wat zich vervolgens ontvouwt is een spannend verhaal waarin we Poppy zien vechten voor haar eigen toekomst, de dingen waar ze in geloofd en de mensen waar ze van houdt.

‘Spannend, pakkend vanaf de eerste pagina en uiteraard weer steamy!’

Armentrout plaats ons als lezer naast Poppy en laat ons samen het gevecht aangaan. Want als er een auteur is die de emoties van haar personages perfect naar papier weet te vertalen dan is het Armentrout wel. Ze brengt ons dicht in de buurt van Poppy, die in dit verhaal een prachtige groei doormaakt. We zien haar krachtiger worden, zowel fysiek als mentaal. Voelen haar strijdlust en haar liefde. De schrijfster zet een krachtig personage neer waar je inspiratie en motivatie uit kunt halen als lezer. Een kick ass persoon die beetje bij beetje meer volwassen wordt en laat zien aan de wereld dat ze haar eigen boontjes dopt. Ook in haar liefdesleven, want Armentrout heeft ook in dit verhaal weer wat pakkende, steamy liefdes-verhaallijnen verwerkt. Ik zal niets spoilen, maar sommige plottwisten zie je hierin zeker niet aankomen.

Over de schrijfstijl van deze schrijfster kan ik kort zijn, zoals in de vorige boeken is deze ook weer om door een ringetje te halen zo goed. Ze weet met haar beeldende schrijfstijl een wereld zichtbaar te maken waar je als lezer haast zelf doorheen loopt. Ze geeft woorden aan de moeilijkste emoties, waardoor haar personages levensecht worden en ze brengt dit alles met en vlotte pen waardoor je door het verhaal heen vliegt. Iets wat voor mij de boeken van Armentrout ook echt typeert, ze brengt ons verhalen waar je bij op het puntje van je stoel wordt gebracht, waarin de juiste balans van spanning en ontspanning zit, liefde en passie en uiteraard ook humor. Verhalen die wat mij betreft compleet zijn en waar eigenlijk niets aan op te merken is. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik echt fan ben van ‘Rijk van vlees en vuur’. Ik ben benieuwd naar het volgende deel in de serie!

Leuk detail: uitgeverij Zomer & Keuning heeft ook van dit deel een prachtige limited edition uitgebracht met gouden pagina’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.