Recensie: ‘Soul of the Deep’, Natasha Bowen

Natasha Bowen, ze zetten haarzelf in een klap op de kaart toen ze het spannende, sprankelende en prachtige boek ‘Skin of the Sea’ uitbracht, waarin ze een uniek verhaal vertelt. De schrijfster is dit najaar terug met wederom een knaller van een verhaal: ‘Soul of the Deep‘!

One life. One choice. One sacrifice. To save those closest to her, Simi sacrificed everything – her freedom, her life as mami wata, and the boy she loves. Now she serves a new god, watching over the Land of the Dead at the bottom of the ocean. But the tide of change is coming and when Simi discovers demons have entered the human realm bent on destruction, she must break her vow and return to the world above the water. The fate of the world lies in her hands.’ (Uitgegeven door Penguin UK).

Allereerst, wauw wat een cover! Natasha Bowen weet het wederom weer voor elkaar te krijgen om een cover neer te zetten die meteen je aandacht weet te vangen. We zien Simi als de prachtige zeemeermin die ze is, krachtig en stoer. En dat kan ook worden gezegd voor het verhaal dat achter deze mooie cover schuilgaat. Want jeetje wat heeft Bowen weer een krachtig verhaal neergezet!

We pakken het verhaal op waar we in het vorige boek zijn achtergebleven (mocht je het eerste boek nog niet hebben gelezen, deze recensie bevat spoilers van het eerste deel). Na een flinke strijd in het eerste boek heeft Simi haar hart en haar vrijheid opgegeven voor de veiligheid van andere. Ze zit gevangen op de bodem van de zee, waar ze overledenen moet klaarmaken voor hun reis naar een nieuwe bestemming. Maar als er oude vijanden terugkomen en de wereld zoals we hem kennen wordt bedreigd, is het aan Simi om haar weg terug naar boven te vinden en wederom ten strijden te trekken. Bowen brengt ons een kwetsbare Simi in het begin van het verhaal. Ze voelt het gewicht van de keuzes die ze heeft gemaakt, verlangd naar iets anders, maar berust zich in het feit dat haar geliefden veilig zijn. Althans dat is wat ze in eerste instantie denkt. De afgematte Simi die we in de eerste hoofdstukken krijgen gepresenteerd verandert al snel in een ware strijder als ze merkt dat niet alles is wat het lijkt. De schrijfster brengt ons een waar powerhouse, iemand die haar angsten overwint en vol gaat voor haar doelen. Een complex personage door de dingen die ze heeft meegemaakt, maar daardoor ook erg interessant om te volgen. Je wilt weten hoe het verder met haar gaat, hoe ze de strijd aangaat en wie ze wel en niet kan vertrouwen. Bowen brengt ons iemand die je wil blijven volgen en waarvoor je pagina naar pagina aan het boek gekluisterd blijft.

‘Prachtige worldbuilding!’

In ‘Soul of the Deep’ zien we de pakkende schrijfstijl van Bowen weer terugkomen. Hoewel sommige scenes wederom erg expliciet naar papier zijn gebracht, brengt ze ons met haar gedetailleerde schrijfstijl in dit boek ook een verhaal dat straalt door haar mooie omschrijvingen van de zee en de levens die de mensen hebben geleefd die helaas erin verdwijnen. Het is deze manier van schrijven die er tevens voor zorgt dat je het verhaal goed kunt blijven volgen. Bowen heeft ervoor gekozen om in dit boek veel nieuwe personages op te voeren, die zo allemaal hun motieven hebben. Daarnaast kiest ze ervoor om ook nieuwe krachten en elementen naar voren te laten komen, die ze met veel precisie uiteenzet waardoor je een goed beeld blijft houden van het verhaal. De gedetailleerde worldbuilding is dan ook weer om door een ringetje te halen zo goed.

‘Soul of the Deep’ is een spannend verhaal waarin Bowen ons een waar spektakel brengt aan fantasyelementen. Een verhaal dat straalt door het sterke hoofdpersonages en de prachtige worldbuilding. ‘Soul of the Deep’ is een waardige opvolger van ‘Skin of the Sea’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.