Recensie: Vrouwe Middernacht, Cassandra Clare

Heb jij de boeken van ‘The Mortal Instrument‘ ook in no time uitgelezen? Cassandra Clare vestigde haar naam in een klap in de wereld van de fantasie met haar verhalen over shadowhunter Clary. Nu laat ze ons kennis maken met nog een heldin in ‘Vrouwe Middernacht‘.

9200000061263464Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma’s kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Ik vond de boeken van ‘The Mortal Instruments-serie’ geweldig geschreven en had dan ook hoge verwachtingen voor ‘de duistere machten-serie’. Verwachtingen die zeker uit zijn gekomen. ‘Vrouwe Middernacht’ is een aaneenschakeling van spannende momenten. Het is ook een typisch Clare boek. Haar vlotte schrijfstijl en de humoristische uitspraken die haar karakters doen, maken dit een boek om in één keer uit te lezen.

‘Vrouwe Middernacht’ is een aaneenschakeling van spannende momenten.

Het meer dan zevenhonderd pagina’s lettende boek is een echte must-read voor Clare-fans. Wat zo leuk is aan de boeken van Clare is dat de hoofdpersonen vaak sterke vrouwen zijn. Geen damsels in distress, maar echte powervrouwen die zichzelf beschermen tegen demonen. Leuk detail aan dit verhaal is dat ook je favoriete helden van de eerste zes boeken terugkomen. ‘Vrouwe Middernacht’ staat garant voor weer een hoop grappige opmerkingen van Jace.

‘Vrouwe Middernacht’ is een ontzettend spannend boek dat je als Clare-fan gelezen moet hebben!

Heb jij ‘Vrouwe Middernacht’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.