Halle Bailey: ‘Door Ariel heb ik mijzelf gevonden’

Vandaag is het dan eindelijk zover! We kunnen ‘The Little Mermaid’ op het witte doek gaan bewonderen. Een film waar menig Disney liefhebber al een lange tijd naar uitkijkt! Het duurde maar liefst vijf jaar om de film te maken, maar het eindresultaat is magisch, precies zoals we van Disney mogen verwachten! Halverwege mei kwam de cast bij elkaar voor een persconferentie, waar ze ronduit vertelden over de film en het filmproces. Boekhopper was erbij!

Bron: @Disney

‘The Little Mermaid’, de live-actionversie van visionair filmmaker Rob Marshall van de gelijknamige, met twee Oscars bekroonde animatie-klassieker, vertelt het verhaal van Ariel, een jonge, levenslustige zeemeermin met een hang naar avontuur. Als jongste en eigenzinnigste van de dochters van Koning Triton, wil Ariel dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee. Wanneer ze aan land gaat, valt ze voor de knappe Prins Eric – al mogen zeemeerminnen geen contact hebben met mensen. Ariel kan niet anders dan haar hart volgen en om aan land te kunnen wonen, sluit ze een pact met de boze zeeheks Ursula, maar brengt daardoor haar eigen leven en haar vaders kroon in gevaar.’ (Bron: Disney).

In ‘The Little Mermaid’ zien we de inmiddels bekende actrice Halle Bailey in de rol van Ariel. Een droomrol die voor haar werkelijkheid werd. “Ik heb een dag lang gehuild toen ik hoorde dat ik de rol mocht gaan vertolken!”, vertelt een glimlachende Halle. “Het is alweer vijf jaar geleden dat ik werd gecast als Ariel en ik weet het nog als de dag van gisteren. We kwamen net terug van mijn zus haar verjaardag, waarvoor we een nachtje weg waren gegaan. Terwijl we de auto aan het uitladen waren, kreeg ik een telefoontje. Ik neem nooit een onbekend nummer op, maar mijn broertje stond erop dat ik zou kijken wie het was. Een goede keuze! Ik nam de telefoon op en het eerste wat Rob Marshall zei was: ‘Ik ben op zoek naar Ariel’. Ik wist genoeg en daarna volgde de tranen van geluk meteen.”

De jonge actrice ziet gelijkenissen tussen haarzelf en het personage, een van de redenen waarom ze zo blij was om haar te mogen spelen. Halle: “Door het vertolken van de rol van Ariel, heb ik mijzelf gevonden als de jonge vrouw die ik nu ben. We hebben het over een tijdsbestek van vijf jaar waarin we de film hebben opgenomen, vanaf mijn achttiende tot mijn drieëntwintigste. Een belangrijke tijd in het leven van een vrouw, waarbij je door veel aspecten van volwassen worden gaat. Net zoals Ariel dat ook doet in de film. Ik bewonder Ariel door haar passie en motivatie. Hoewel ze situaties eng vindt, pakt ze ze aan. Haar kracht heb ik meegenomen in mijn eigen leven.”

‘The Little Mermaid laat zien hoe divers onze wereld is”

Halle acteert samen met Jonah Hauer-King, die de rol van Prins Eric vertolkt, op het witte doek het ultieme liefdespaar. Waar we in de tekenfilm al met ze meezwijmelde, wordt dit in de film alleen maar meer versterkt door de chemie tussen de personages. Toch zitten er meer kanten aan het verhaal van Eric en Ariel, vertelt Jonah. “Wat ik mooi vond om uit te lichten bij de relatie tussen Eric en Ariel was de vriendschap die ze hebben. In Disney-films, hoop je altijd de liefde tussen de twee personages naar voren te zien komen. Maar er is zoveel meer. In ‘The Little Mermaid’ zie je de gelijkenissen tussen de leven van Eric en Ariel. Ze zijn beide rusteloos, zitten gevangen tussen vier ‘muren’ en kunnen alleen maar naar buiten kijken, terwijl ze daar geen onderdeel van zijn. Door elkaar maken ze kennis met de wereld buiten die vier ‘muren’. Daarnaast laat de vriendschap tussen Ariel en Eric ook zien wat belangrijk is in liefde. Vriendschap maakte liefde speciaal en zorgt dat het voortduurt. Ik hoop dat we dat in de film hebben laten zien.”

Een ander aspect dat deze film speciaal maakt is de prachtige representatie die in ‘The Little Mermaid’ zit, waar het de afgelopen periode meermaals om is geroemd. Iets dat de acteurs zelf ook terug zien. Awkwafina (Scuttle): “The Little Mermaid’ laat zien wie er in de wereld leven, hoe divers onze wereld is. In deze film kan iedereen zich herkennen.” Jonah geeft daarnaast aan dat de film ook andere gelijkenissen met de realiteit heeft. Jonah: “Het is een Disney-film die zich afspeelt in een fantasiewereld waar we van jongs af aan van zijn gaan houden. Maar de film brengt zoveel meer, de thema’s die worden behandeld hebben een mooie connectie met het echte leven. Waardoor het verhaal herkenbare punten heeft voor iedereen.”

Ben jij benieuwd geworden naar de film? Bekijk dan de trailer hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.