Bella Andre: ‘Als tiener las ik vaak tot twee uur in de ochtend, onder de dekens met alleen het licht van een zaklamp’

Haar boeken worden over de hele wereld verkocht en zijn in negen talen vertaald. In april kwam het laatste deel van de Sullivan-serie ook in Nederland uit onder de naam ‘Een gestolen kus‘. Boekhopper sprak  schrijfster Bella Andre over de Sullivan-serie en het schrijverschap.

bellaandre_2014Wat inspireerde je tot het schrijven van de Sullivan serie?
Als eerste, dankjewel je op je blog aandacht besteedt aan mij en mijn boeken. Ik ben een grote fan van de familieromans van Julia Quinn (Bridgerton boeken) en Stephanie Lauren (Cynsters boeken) en het leek mij leuk om een serie te schrijven over een grote familie die leeft in onze moderne tijd. Ik heb ervoor gekozen om San Francisco te gebruiken als plaats waar het zich allemaal afspeelt, omdat ik daar zelf ook woon. De andere reden waarom ik begon met het schrijven van deze boeken is omdat ik altijd heb gehouden van het genre romantiek. Als tiener las ik vaak tot twee uur in de ochtend, onder de dekens met alleen het licht van een zaklamp. Romantiek is altijd mijn genre geweest. Ik lees nog iedere week een boek, al is het soms moeilijk om te combineren met het schrijven van mijn eigen boeken.

De serie bestaat uit negen boeken, welk boek koester je het meest?
Alle boeken uit de Sullivan serie zijn heel speciaal voor mij. Als ik er één moet kiezen dan zou ik gaan voor ‘Op het eerste gezicht’, met dat boek is het allemaal begonnen!

“Het raakt mij dat mensen de tijd nemen om mij te vertellen dat ze de boeken zo mooi vinden”

Je schrijft vanuit meerdere perspectieven, was dat moeilijk?
Ik hou ervan! Je krijgt een rond verhaal als je vanuit zowel het perspectief van de man als de vrouw schrijft. Het helpt ook dat de karakters zo uniek en anders zijn in ieder boek. Ik hou ervan om te zien hoe ze elkaar in hun hart sluiten terwijl het verhaal zich ontvouwt.

Van alle karakters die je in je boeken hebt verwerkt, welke was het meest interessant om over te schrijven?
Mijn antwoord zal altijd zijn: degene waar ik op dat moment over schrijf of recent over heb geschreven. Ik word verliefd op mijn personages als ik hun verhaal aan het vertellen ben. Bij ieder nieuw boek ga ik weer door dat proces.

27859_58d3a5eea2a8b_27859Hoe werkt het schrijfproces voor jou? Begin je bijvoorbeeld eerst met de personages of bedenk je eerst de verhaallijn?
Dat is bij ieder boek anders. Soms begin ik met de personages, soms met de verhaallijn. Ik werk zo hard aan mijn verhalen om ervoor te zorgen dat ze emotioneel, leuk en sexy zijn en dat ze mijn lezers even meevoeren naar een andere wereld. Ik wacht niet op inspiratie of een muse. Gelukkig is mijn favoriete bezigheid schrijven. Net zoals vandaag, ik was met een emotionele scène tussen mijn held en heldin, en bedacht mij ineens hoe blij ik ben dat ik de hele dag boeken kan schrijven. En ook wat een eer het is dat ik de beste fans van de wereld heb die niet kunnen wachten om de boeken te lezen.

Je hebt ervoor gekozen om je boeken zelf uit te geven, hoe ben je tot die keuze gekomen?
Ik vind het zelf uitgeven van boeken leuk en ik heb het geluk gehad dat ik de meest geweldige fans om mij heen heb die mijn steunen bij iedere stap die ik maak. Er zijn een aantal dingen die iets succesvol kunnen maken. Ik denk dat mijn focus en doorzettingsvermogen om boeken te schrijven, in het genre waar ik van hou en die mijn lezers willen lezen, een van de meest belangrijkste punten is geweest van het zelf uitgeven van boeken. Dat ik de beste fans van de wereld heb, draagt daar natuurlijk ook aan bij!

“Ik hou ervan om te zien hoe ze elkaar in hun hart sluiten terwijl het verhaal zich ontvouwt”

Je boeken worden nu over de hele wereld verkocht, had je dat ooit verwacht?
Ik heb altijd gehoopt dat mijn boeken over de hele wereld zouden worden gepubliceerd, en het is geweldig dat ik zoveel geweldige, enthousiaste lezers heb in zoveel verschillende landen. Ik hou van alle verschillende covers, ze zijn allemaal zo mooi. Ik vind het ook geweldig om mails van fans te krijgen die schrijven in een andere taal. Het raakt mij dat mensen de tijd nemen om mij te vertellen dat ze de boeken zo mooi vinden of dat het een glimlach op hun gezicht tovert als ze de boeken lezen.

Ik vraag dit altijd aan het einde van het interview aan iedere auteur die ik interview: Als er een boek over jouw leven zou worden geschreven, wat zou de verhaallijn en de titel dan zijn?
Wow, dat is een moeilijke. Ik zal hier nog eens hard over na gaan denken. En ja, ik weet dat ik nu de prijs heb gewonnen voor het meest saaie antwoord.

Ben je alweer bezig met een nieuw boek? Misschien een nieuw boek in de Sullivan-serie?
In juli komt het tweede boek uit mijn Summer Lake-serie uit genaamd ‘Can’t take my eyes of you’, het is een spinoff van de Sullivans-serie. Ik ben ook druk bezig met het volgende boek van de New York tak van de Sullivan-serie genaamd ‘You do something to me’, waarin het verhaal van Alex Sullivan wordt verteld. Een ontzettend leuk boek om te schrijven. Maar er komen nog veel meer Sullivans, Maverick Billionaires, Morrisons en Married in Malibu (geschreven onder haar pseudoniem Lucy Kevin) uit.

Bella’s laatste boek uit de Sullivan-serie is te koop in de boekhandels en online. Benieuwd wat ik van het eerste boek uit de serie vond? Lees mijn recensie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.