Erin Watt: “Het idee voor The Royals ontstond via mail”

Wat gebeurt er als je twee top schrijfsters samen een boek laat schrijven? Dan krijg je de immens populaire serie over de Royals. Boekhopper interviewde Erin Watt (pseudoniem van Jen Frederick en Elle Kennedy).

vl.n.r. Elle Kennedy en Jen Frederick

Hoe kwamen jullie op het idee voor The Royals serie?
Dat gebeurde via email. We waren aan het mailen over football en televisie en op de een of andere manier belandde we bij het onderwerp jongerenseries op televisie. Voor we in de gaten hadden waren we bezig met het uitschrijven van het plot voor The Royals, ‘Verleiding‘!

Jullie hebben deze boekenserie samen geschreven, hoe zag het schrijfproces eruit?
We beginnen altijd met het uitschrijven van de lijn die het verhaal zal volgen en waar we willen dat het eindigt, waarbij we emotionele plot twisten of veranderingen uitschrijven. Als we dat hebben gedaan beginnen we om beurten te schrijven, waarbij we wisselen na een bepaalde scène of een gebeurtenis in het verhaal. De ander neemt het verhaal dan over vanaf dat punt. Op het einde zorgen we ervoor dat het verhaal zo naadloos mogelijk in elkaar overloopt.

Ella is onze moderne versie van Assepoester

Hoe verschilt het van het individueel schrijven van een boek?
Als je alleen schrijft dan beslis je zelf wat er met het verhaal gebeurt, maar moet je zelf ook met alle ideeën komen. Als je samen schrijft dan kun je elkaar ondersteunen, maar kun je ook je ideeën aan elkaar voorleggen en weet je meteen of het aanslaat.

Hoe hebben jullie hoofdpersoon Ella vormgegeven?
Vanaf het begin wisten wisten we dat Ella iemand moest worden die stoer was, maar ook kwetsbaar kon zijn. Ze moest stalen zenuwen hebben om met de Royals om te gaan en te overleven. Ze is onze moderne versie van Assepoester geworden.

Welk personage is jullie favoriet?
Zonder twijfel is dat Easton! We zouden eigenlijk maar drie boeken schrijven over de Royals. Maar tijdens het schrijven van ‘Verraad‘ realiseerde we ons dat Easton zijn eigen verhaal had en dat dat ook naar buiten moest komen. Daarom schrijven we momenteel het vijfde boek in de serie.

Als je kijkt naar alle boeken, aan het schrijven van welke scène heb je het meeste plezier beleefd?
Eigenlijk aan alle scènes waarin Ella zich hard maakt voor de dingen waar zij in gelooft. Het is mooi om te zien hoe ze terugvecht.

Het is onze intentie om het verhaal na vijf boeken te laten eindigen

Waren er scènes die de boeken uiteindelijk niet hebben gehaald?
Natuurlijk! De meeste boeken die worden geschreven hadden voorheen scènes, of zelfs hele hoofdstukken die nooit naar buiten zijn gebracht. Het is ons doel om alleen ons beste werk aan de lezers te presenteren.

Komen er nog meer boeken over de Royals?
De intentie is om het te laten eindigen bij het vijfde boek. Het verhaal van Ella en Reed wordt in drie boeken verteld, het verhaal van Gideon en Savannah in een kort verhaal en Easton’s verhaal wordt uiteengezet in twee boeken. We hebben zelf andere verhalen waar we mee aan de slag willen en we hopen dat de lezers daar ook van zullen genieten.

In maart komt het derde boek uit in Nederland, kun je al een tipje van de sluier oplichten over wat er staat te gebeuren?
We willen natuurlijk niets verklappen, maar het verhaal van Ella en Reed komt tot een einde.

Zijn jullie al bezig met een nieuw boek of gaan jullie verder met solo projecten?
We zijn beide bezig met het schrijven van boeken, maar we vinden het ontzettend leuk om samen een boek te schrijven. We willen daar dan ook zeker mee doorgaan!

Als er een boek over jullie leven zou worden geschreven, wat zouden de titel en de verhaallijn dan zijn?
Jen: De tunnel: het waargebeurde verhaal van een schrijver die in paniek raakt van 100.000 woorden, maar op de een of andere manier erin slaagt om zich een weg naar buiten te banen met een compleet boek aan het einde van de strijd. LOL!

Elle: De oceaan: het zou een boek zijn over een schrijver die ervan houdt om op het strand te lezen en boeken te schrijven.

Het derde boek ‘Geheimen‘ uit The Royals serie ligt in maart in de schappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.