Jill Schirnhofer: “Dromen is de kern van alles”

Knutselkoningin van Nederland, actrice en presentatrice. Aan dit rijtje mag Jill Schirnhofer nu ook schrijfster toevoegen. Boekhopper sprak de alleskunner over haar boek ‘Elvy’s eigen wereld – So Boho‘.

unnamedWat inspireerde je tot het schrijven van Elvy’s eigen wereld – So Boho?
De bohemian lifestyle trekt mij heel erg aan, om die reden ben ik ook vaak op Ibiza. Daarnaast was het altijd mijn droom om een roman te schrijven. Al op de basisschool schreef ik korte verhalen. Toen ik twee zomers geleden op Ibiza was, ontdekte ik een hippie camping en daar raakte ik heel erg door geïnspireerd. Ineens dacht ik, al deze hippies doen precies waar ze zelf zin in hebben en waar hun hart ligt. If they can do it, so can I! Dus besloot ik ,daar op het strand, ik ga het gewoon doen. Dit verhaal zat altijd al in mijn hart en ik ga het gewoon opschrijven!

Als lezer kun je een parallel trekken tussen Elvy en jouw eigen leven, is Elvy geïnspireerd op jouw eigen leven?
Er zit zeker veel van mijzelf in Elvy, natuurlijk het tekenen. Ik teken ook altijd en overal. En Elvy is ook een beetje een einzelgänger, ik was ,en ben eigenlijk, dat ook. Maar het is niet geïnspireerd op mijn leven, het is echt fictie. Mensen die mij goed kennen zullen eerder Joy in mij herkennen dan Elvy.

Dare to be different, it makes you special!

Dit is je eerste jeugdboek, hoe heb je dit hele proces ervaren?
Ontzettend leuk! Echt, ik kan mij geen ander project voorstellen waarvoor ik vol energie om half 6 s’ochtends achter mijn bureau schuif. Ik ben totaal geen ochtendmens, dus dat ik vrijwillig zo vroeg opstond was voor mij ook een verrassing. Ik vind het heerlijk om in mijn eigen wereld te duiken en in alle rust te schrijven.

unnamed-1Wat is de boodschap die je hoopt dat lezers uit dit boek halen?
Dat jezelf zijn het aller belangrijkste is. Iedereen heeft wat over je zeggen en heeft verwachtingen, maar laat je niet teveel afleiden. Je eigen intuïtie is het aller sterkste. En dare to be different, it makes you special!

Je boek krijgt veel positieve reacties, rijen met mensen als je ergens je boek komt signeren. Had je dat verwacht?
Dat is inderdaad het grootste compliment wat je kunt krijgen als schrijver, en ik voel me dan ook enorm vereerd. Het went nooit!

Echt, ik kan mij geen ander project voorstellen waarvoor ik vol energie om half 6 s’ochtends achter mijn bureau schuif.

Ik vraag dit altijd aan het einde van het interview aan iedere auteur die ik interview: Als er een boek over jouw leven zou worden geschreven, wat zouden de titel en de verhaallijn dan zijn?
Dream & Do. Dromen is denk ik de kern van alles, in combinatie met nastreven en hard werken. Mijn passie is mijn werk geworden, en ik hoop dat ik nog heel lang veel boeken mag schrijven en op terrasjes in de zon kan zitten met mijn vriendinnen. Want uiteindelijk zijn family & friends het aller belanunnamed-2grijkste! Dat zou dan denk ik de boodschap van mijn boek worden.

Aan het einde van Elvy’s eigen wereld schrijf je dat je bezig bent met deel twee, kun je al wat vertellen over het komende deel?
Ja, het gaat heel leuk worden. Elvy gaat naar een mode stad. Ik verklap een beetje het einde van deel 1 als ik zeg welke stad, dus dit houd ik nog even in het midden. Daar maakt ze van alles mee. Zo komt ze onder andere terecht in een fashion circus.

‘Elvy’s eigen wereld – So Boho’ is te koop in boekenhandels en online. Benieuwd wat ik van het boek vind? Lees hier mijn recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.