Rebecca Raisin: “Ik begin met schrijven en laat mij leiden door de hoofdpersonen”

Het is haar doel om haar karakters de beste vrienden te laten worden van haar lezers. De Australische Rebecca Raisin praat met Boekhopper over haar laatste boek Secrets at Maple Syrup Farm en haar leven als schrijfster.

Secrets at Maple Syrup Farm is pas net uit, kun je er wat over vertellen?

Het is een roman over twee mensen, ten midden van een ahornsiroop boerderij. Ze hebben allebei een verleden dat ze heeft beschadigd en veranderd waardoor ze allebei niet opzoek zijn naar liefde. Geheimen komen uit en hun leven veranderd. Zullen ze een manier vinden om hun verleden achter zich te laten?

“Ik laat mij leiden door de hoofdpersonen in het verhaal”

Wat was je inspiratie voor dit boek?

Een lezer was onderzoek aan het doen naar Ashford en stuurde wat links naar mij door. Het is eigenlijk heel schilderachtig en heeft veel boerderijen, dus ik dacht dat een esdoorn boerderij de perfecte setting voor een liefdesverhaal zou zijn!

51rdf5rubcL._SX311_BO1,204,203,200_Heb je veel onderzoek moeten doen voor dit boek?

Ik heb onderzoek gedaan naar hoe je siroop maakt van een esdoorn en hoelang het seizoen duurt waarin dit kan. Maar ik wilde niet dat de focus teveel kwam te liggen op hoe het op de boerderij werkt, daarom staan de meeste esdoorn omschrijvingen ook in een dagboek van Clay’s oom, met een paar mooie herinneringen uit zijn verleden.

Welke gedeelte van het boek vond je het leukst om te schrijven?

Ik heb erg genoten van het schrijven van de dagboek stukken. Ze zijn bijna poëtisch en ik voelde mij erg betrokken bij Jessup, alsof hij echt was. Ik hou er ook van hoe Lucy over haar kunst praat. En natuurlijk was het schrijven van het liefdesverhaal heel leuk!

Het is je doel om karakters te creëren die de beste vrienden worden van je lezers, hoe doe je dat?

Ik hoop altijd dat ik dat bereik. Ik wil dat lezers het idee hebben dat de karakters een deel van hun leven zijn geworden als ze het boek uit hebben. Ik hoop dat door de dialogen, de omschrijven van waar ze van houden of wat ze verloren hebben en de manier waarop ze reageren op dagelijkse gebeurtenissen je het gevoel geeft dat je met hen in het verhaal zit.

“Ik wil dat lezers het idee hebben dat de karakters een deel van hun leven zijn geworden als ze het boek uit hebben”

Is er iets wat je vooral moeilijk vind in het schrijven van boeken?

Na de eerste 10.000 woorden vind ik het moeilijker worden, maar ik heb geleerd om daar doorheen te komen en gewoon te blijven schrijven. Ik heb genoeg tijd om het mooier te maken en ik heb een briljante redacteur. Wanneer het moeilijk wordt blijf ik dus gewoon doorgaan.

51UBPwnKCnL._SX311_BO1,204,203,200_
De Gingerbread Café trilogie

Volg je je intuïtie wanneer je schrijft of maak je een vooropgezet plan van alle hoofdstukken?

Ik schrijf een ruwe samenvatting voor mijn redacteur zodat we vooruit kunnen plannen, maar het verhaal veranderd vaak als ik aan het schrijven ben. Ik laat mij leiden door de hoofdpersonen in het verhaal. Ik wenste dat ik dat soort schrijver zou kunnen zijn die ieder hoofdstuk helemaal uiteen kan zetten, maar ik heb het idee dat het de magie voor mij weg neemt en daardoor het ook moeilijker maakt. In plaats daarvan begin ik met schrijven en laat ik mij door de hoofdpersonen leiden.

Als er een verhaal over jou zou worden geschreven wat zou de titel en de verhaallijn dan zijn?

Wat een leuke vraag! Het zou Gekkenhuis heten. Het zou een verhaal zijn over een super ongeorganiseerd, maar zeer energiek persoon die grote dromen heeft en veel witte wijn drinkt!

Wat kunnen we nog van je verwachten in de toekomst?

Het volgende boek dat uitkomt heet ‘The Little Bookshop on the Seine’ en zal het eerste boek zijn in de Little Paris Collection. Hij komt in oktober al uit! Het speelt zich af in een boekenwinkel aan de oever van de Seine. Het wordt al echt een favoriet van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.