Elvy’s eigen wereld – So boho van Jill Schirnhofer

Na een eigen televisieprogramma, tekenboeken en zelfs een heuse behanglijn brengt Jill Schirnhofer ons een kinderboek. Maak kennis met hoofdpersoon Elvy, een meisje met een bewonderenswaardige creativiteit.

9200000072025951We maken kennis met Elvy, een dromerig, creatief meisje dat vooral in haar eigen wereldje leeft. Ze moet van haar ouders meer onder de mensen komen, dus als hippiezus Joy Elvy uitnodigt om de zomer bij haar en haar boho-vrienden op Ibiza door te brengen, kunnen hun ouders moeilijk nee zeggen. Elvy’s tekentalent komt goed van pas op het eiland als zij samen met buurmeisje Kate een kledinglabel begint.

Een alleskunner, dat is ze echt. Het zal dan ook geen verassing zijn dat ‘Elvy’s eigen wereld -So Boho‘ geweldig geschreven is. Jill weet haar enthousiaste persoonlijkheid in het verhaal te verwerken. ‘Elvy’s eigen wereld – So Boho’ is vlot geschreven, bij vlagen grappig maar bruist vooral van de creativiteit. Elvy is een karakter waar de lezer zichzelf mee kan identificeren, die je beschouwt als een vriendin.

‘Elvy’s eigen wereld – So Boho’ is vlot geschreven, bij vlagen grappig maar bruist vooral van de creativiteit

 

Jill laat zien dat je altijd je eigen pad moet volgen, ook als dat betekent dat je tijdens de geschiedenisles aan het tekenen bent. Daarnaast schuwt ze geen thema’s in het boek en weet ze deze op een mooie manier in het verhaal te verwerken. Zo staat het thema ‘anders zijn’ voorop en laat Jill zien dat iedereen iets ‘anders’ heeft wat met een beetje creativiteit in iets heel moois kan veranderen. Dit geeft het boek een extra lading mee waar kinderen van kunnen leren.

‘Elvy’s eigen wereld – So Boho’ is een aanrader voor iedere creatieveling. Het is vlot geschreven, spannend maar vooral inspirerend.

Heb jij ‘Elvy’s eigen wereld – So Boho’ van Jill Schirnhofer ook gelezen? Laat bij de reacties weten wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.