Recensie: ‘Bold and Brave Women from Shakespeare’

Veel schrijvers zijn door hem gaan schrijven, veel lezers zijn door hem gaan lezen. Shakespeare is toch wel een van de belangrijkste toneelschrijvers/schrijvers uit de geschiedenis. Ik ben zelf een grote liefhebber van zijn werk en lees zijn toneelstukken het liefst het hele jaar door. De Shakespeare Birthday Trust bracht samen met illustrator Becca Stadtlander een prachtig boek uit waarin alle moedige vrouwen uit Shakespeare’s stukken worden omschreven. Walker Books stuurde Boekhopper een exemplaar op.

‘Discover the fascinating stories of the bold and brave women in Shakespeare’s plays. Stories of twelve of Shakespeare’s courageous, strong-willed and determined characters, including Viola, Cleopatra, Portia, Lady Macbeth and Margaret of Anjou, are brought to life with Becca Stadtlander’s rich and evocative illustrations. Celebrate these incredible women with this beautiful gift book, the perfect way to get children fascinated by Shakespeare and inspired by his work.’ Dit boek is er alleen in het Engels.

Lady Macbeth, Juliet en zelf Cleopatra, allemaal waren ze de ster in de toneelstukken van Shakespeare. Ze gingen het gevecht aan en lieten de liefde zegevieren. De Shakespeare Birthplace Trust brengt een ode aan deze dames door ze te bundelen in het kinderboek ‘Bold and Brave women from Shakespeare’. Een prachtig verzamelboek met leuke feitjes, prachtige verhalen over de personages, dat voelt als een geschiedenisles waar je maar geen genoeg van krijgt.

Neem het verhaal over Titania, niet een van de bekendste personages van Shakespeare. Ze was de Queen of Fairies en kreeg een strijd met haar man die vond dat ze een mensenkind moest afstaan. Schrijfster Anjna Chouhan legt precies uit hoe deze strijd is gegaan, de listige plannetje die haar man smeed en wie uiteindelijk won. Het is alom bekend dat de stukken van Shakespeare niet altijd even goed te begrijpen zijn. De woordenkunstenaar had er een handje van om zijn zinnen zo op te schrijven dat je ze een paar keer moet lezen voordat ze compleet te begrijpen zijn. Wat Chouhan in dit boek prachtig weergeeft zijn de verhalen achter de moedige vrouwen. Met een beeldende pen vertelt ze kort iets over hun leven waardoor ook voor volwassene de verhalen van Shakespeare nog meer diepgang krijgen en nog beter te begrijpen zijn.

‘Bold and Brave Women from Shakespeare is niet alleen een educatief boek, het inspireert en motiveert’

Dit in combinatie met de prachtige illustraties van Becca Stadtlander, die de dames een gezicht geeft en met schilderachtige illustratie speelsheid creëert, maakt dat je door blijft lezen. ‘Bold and Brave women from Shakespeare’ voelt dan ook als een sprookjesboek, waarin in pagina lange verhalen je leest over het leven van vrouwen die al decennia lang inspireren. Zelf ben ik daarnaast vooral te spreken over de mooie quotes uit de stukken die de inleiding vormen van de verhalen. Dit brengt je meteen in die Shakespeare flow.

‘Bold and Brave women from Shakespeare’ is een prachtig kinderboek dat niet alleen educatief is, maar ook inspireert en motiveert. De verhalen van de dames zijn krachtig en zetten aan tot denken. Daarnaast worden ze naar een hoger niveau getild door de mooie illustraties die een gezicht geven aan deze moedige vrouwen.

Heb jij ‘Bold and Brave Women from Shakespeare’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.