Recensie: De dag nadat ik met het verkeerde meisje was, Jesse Browner

Een verhaal schrijven over één dag, Jesse Browner deed het. ‘De dag nadat ik met het verkeerde meisje was‘ is een young adult boek met een vleugje literatuur.

37b350aa509690aa103e076199ad8424_cache_Wes komt thuis na een urenlange nachtelijke wandeling door New York. Hij is die nacht voor het eerst met een meisje naar bed geweest. Maar met het verkeerde meisje. In de vierentwintig uur die volgen vraagt Wes’ doodzieke moeder hem de zwezerik te bereiden die ze ooit met zijn vader at in Parijs, probeert zijn zusje hem op te beuren met een imitatie van Bobby de biseksuele muis – een van haar zelfbedachte personages – en wil zijn beste vriend James hem de smeuïge details ontlokken van de gebeurtenissen van die nacht.
Ondertussen beziet Wes zijn leven met nieuwe ogen. Misschien heeft zijn vriendin Lucy wel gelijk met haar uitspraak: je kunt niet tegelijk volmaakt zijn én volwassen.

Dit is een young adult boek zoals ik hem nog nooit ben tegengekomen. Het verhaal is verrassend, de schrijfstijl literatuur-achtig en de karakters realistischer dan ooit. In ‘De dag nadat ik met het verkeerde meisje was’ neemt Browner ons mee in het leven van hoofdpersoon Wes. Als lezer kom je heel dicht bij Wes, doordat het verhaal vooral bestaat uit gedachtes van hem. Deze manier van het vertellen van een verhaal werkt verfrissend, maar zorgt er ook voor dat je even moet wennen aan het boek.

Het verhaal is verrassend, de schrijfstijl literatuur-achtig en de karakters realistischer dan ooit

‘De dag nadat ik met het verkeerde meisje was’ beschrijft één dag, een hele prestatie als je het juist weet op te schrijven. Browner slaagt daarin en door de literatuur-achtige manier van schrijven is het ook geen langdradig verhaal geworden. Het verhaal is grappig en ontroerend tegelijkertijd. Zo zorgt vooral het zusje van Wes voor veel lachmomenten. Maar lezen we een paar pagina’s later wat Wes allemaal doet voor zijn familie.

‘De dag nadat ik met het verkeerde meisje was’ ontroert, laat je lachen maar is vooral een verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Heb jij ‘De dag nadat ik met het verkeerde meisje was’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt!

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.