Recensie: ‘Eiland vol droids’, Elle Lepoutre & Marianne Eijgendaal

De avontuurlijke Keila houdt ons al jaren aan de pagina’s gekluisterd met de spannende dingen die op het zwevende eiland van Keila gebeuren. Tijd om daar een nieuw avontuur aan toe te voegen met ‘Eiland vol droids’ van Elle Lepoutre en Marianne Eijgendaal.

‘Een winterse avond in de duinen. Keila wandelt er met haar hond Blik en ontdekt een wezen… een droid. Het zwevende eiland van Keila raakt overspoeld door de sterke wezens die alles perfect willen hebben. Ze bedreigen haar hond, plunderen de bakker en slapen in haar bed. Waar komen ze vandaan? Wie heeft ze gemaakt? Keila probeert de droids weg te krijgen. Een barre tocht volgt. Ze belandt op de plek die ze boven alles vreest.’

De kinderboeken van Elle Lepoutre en Marianne Eijgendaal, ze zitten altijd vol spannende avonturen die je aan de pagina’s gekluisterd houden! Waarbij de perfecte balans is gevonden tussen verhaal en illustraties, die naadloos op elkaar aansluiten. De schrijver en illustrator slaan de handen wederom in elkaar om een nieuw spannend kinderboek te brengen over de alomgeliefde heldin Keila met ‘Eiland vol droids’. Tijd om de recensie in te duiken!

In ‘Eiland vol droids’ gaan we weer op pad met Keila, een avontuurlijk meisje dat niet bang is om de wereld om haar heen te ontdekken. Dat doet ze het liefst met haar hondje blik en ook met haar goede vriend Jon. Wanneer er een droid op het zwevende eiland verschijnt gaat Keila samen met Jon en haar hondje op zoek naar de reden achter deze verschijnen. En dat blijkt een geheel avontuur op zich! Lepoutre brengt ons met Keila weer het hoofdpersonage waar we zo van houden, iemand met een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om haar heen, die haar mannetje staat en een inspiratie is voor kinderen. En dat laatste is vooral omdat ze zich ook kwetsbaar durft op te stellen en je als lezer daar deelgenoot van maakt.

‘Heerlijk vlot geschreven!’

Lepoutre brengt ons een vlot verhaal dat staat als een huis door haar fijne manier van schrijven. Geen lange stukken waarin mijmeringen uit worden geschreven, maar vlot schrijfwerk waarin snelheid de boventoon voert. Een passende schrijfstijl die in lijn is met het verhaal, dat van avontuur naar avontuur gaat. De verhaallijn zakt dan ook op geen een moment in en bevat ook weer een aantal mooie onderliggende boodschappen die de jonge lezers zeker wat bij zullen brengen. Het verhaal komt nog meer tot leven door de pakkende illustraties van Eijgendaal. Die, hoe klein ze soms ook zijn, de emoties in het verhaal nog meer naar voren brengen.

‘Eiland vol droids’ is een geweldige toevoeging aan de serie waar veel kinderen inmiddels helemaal verslingerd aan zijn geraakt! Het is pakkende door de avontuurlijke en snelle verhaallijn, door het heldhaftige hoofdpersonage en de bruisende schrijfstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.