Recensie: Kijk naar mij, Joany Buenen

Voor één zomer de plaats van een beroemdheid innemen, in haar villa met zwembad wonen en duizenden handtekeningen uitdelen. Klinkt nog niet zo verkeerd, toch? Hoofdpersoon Floor uit het nieuwe boek ‘Kijk naar mij‘ van Joany Buenen overkomt het!

‘Poseren op de rode loper in een prachtige jurk, al die fotografen, fans die mijn handtekening willen… Het is een droom die uitkomt. Alleen komen ze niet voor mij, maar voor Yasmine.

Floor krijgt een bijzonder voorstel van de manager van superster Yasmine. Wil ze één zomer aan de slag als Yasmines dubbelganger? Als look-a-like die de aandacht van paparazzi en fans kan afleiden, stapt Floor in een wereld vol glitter en glamour. Maar trouwe fans krijgen argwaan…’

Wat een gezellig meidenboek, dat was mijn eerste gedachte na het lezen van ‘Kijk naar mij’. Echt zo’n boek dat ik vroeger had willen lezen toen ik een jaar of twaalf was. Vanaf de eerste pagina zit je meteen in het verhaal. Schrijfster Joany Buenen begint het verhaal met een pakkend, prikkelend proloog waarmee je meteen in het boek wordt gesleurd. Wat volgt is een spannend verhaal waarin hoofdpersoon Floor haarzelf ontwikkelt van een ietwat naïef meisje naar een sterk hoofdpersoon. Het heeft wel iets weg van een coming-of-age verhaal, maar dan voor een jongere lezersdoelgroep.

Buenen weet als geen ander hoe ze de emoties van haar personages naar papier moet vertalen

Joany’s schrijfstijl is vlot, passend bij het verhaal en prikkelend. Na het lezen van het eerste hoofdstuk is het moeilijk om het boek weg te leggen. Het enige minpuntje wat ik heb bij ‘Kijk naar mij’ is dat ik nog wat vragen over Floor had. Dit maakte het soms ook een beetje lastig om in te schatten voor welke lezersdoelgroep dit boek bedoeld is. Al  moet ik zeggen dat Buenen deze vragen naar de achtergrond laat verdwijnen door het leuke verhaal dat ze heeft geschreven. Het is spannend, liefdevol en geweldig geschreven. Buenen weet als geen ander hoe ze de emoties van haar personages naar papier moet vertalen.

‘Kijk naar mij’ is zeker een aanrader voor meiden tussen de 12-15 jaar. Het staat garant voor een aantal uren leesplezier.

Heb jij ‘Kijk naar mij’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.