Recensie: Laat me met rust, Maaike Möllmann

Maaike Möllmann debuteerde in januari met ‘Laat me met rust‘. Een jeugdboek dat lang zal bijblijven. 

9789082465914Het brommende geluid van de scooter achtervolgt haar nog altijd in haar slaap. Soms, heel soms, denkt ze terug aan hoe bijzonder ze zich voelde. Het gelukkigste meisje van de stad. Ze denkt aan de momenten dat hij haar terugbracht naar haar eenzame fiets op school. En dat ze eigenlijk geen afscheid wilde nemen… Een vuil, doordacht plan was het. Hoe heeft ze zich zo kunnen vergissen? Als Tess uiteindelijk breekt en haar beste vriendin Lize alles vertelt, komt hun vriendengroep in actie.

Een debuut en dan meteen zo’n moeilijk, gevoelig onderwerp behandelen. Maaike Möllman doet het met verve. Ze maakt problemen bespreekbaar op een toegankelijke manier, maar laat tegelijkertijd ook de ernst ervan zien. Toch is het geen zwaar verhaal geworden. Möllmann beschrijft de vriendschap tussen een hechte groep pubers die de hoofdpersoon proberen te redden. Daarnaast heeft dit verhaal ook zeker iets realistisch. App-gesprekken worden verwerkt in het verhaal en zorgen ervoor dat je bijna ter plaatsen bent.

Möllmann laat zien hoe belangrijk het is om dit soort verhalen te delen.

‘Laat me met rust’ is zeker geen belerend boek, maar het laat wel zien hoe snel iemand onder invloed van een ander kan komen te staan en wat voor impact dit heeft. Möllmann reikt tevens de helpende hand naar meisjes en jongens die in dezelfde situatie terecht zijn gekomen. Aan het eind van het verhaal oppert ze twee websites en laat ze weten dat je er nooit alleen voor staat. Dit geeft het boek nog meer lading en laat zien hoe belangrijk het is om ook dit soort verhalen te delen.

‘Laat me met rust’ is een must read voor jong en oud. Geweldig geschreven en realistischer dan ooit.

Heb jij ‘Laat me met rust’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.