Recensie: ‘Little Guides to Great Lives Amelia Earhart & Marie Curie’, Isabel Thomas

In november maakten we voor het eerst kennis met de ‘Little Guides to Great Lives‘ van Isabel Thomas. Korte verhalen met geweldige illustraties over belangrijke personen uit de geschiedenis. Deze keer Amelia Earhart en Marie Curie. 

‘Little Guides to Great Lives vertellen het verhaal van prominente personen uit het verleden die iets hebben betekend in de wereld. Zo zijn er nu zes boekjes verschenen over: Nelson Mandela, Leonardo Da Vinci, Frida Kahlo, Charles Darwin, Amelia Earhart en Marie Curie. Allemaal geschreven door Isabel Thomas en geïllustreerd door verschillende illustrators. *Deze boekjes zijn in het Engels’

Little Guides to Great Lives Amelia Earhart

Wederom laat schrijfster Isabel Thomas jonge lezers kennismaken met een prominent persoon uit de geschiedenis. En wauw wat een indrukwekkend persoon is Amelia Earhart! Ik wist, zoals waarschijnlijk vele van jullie, dat ze de eerste vrouw was die solo rond de aarde vloog uit de geschiedenislessen. Maar dat ze ook meedeed aan wedstrijden, meerdere baantjes had om haar vliegtuig te kunnen bekostigen en echt een superster was, was bij mij nog niet bekend. Thomas neemt je aan de hand mee door haar leven met leuke anekdotes en quotes die ze verwerkt in het levensverhaal van Amelia. De speelse, kleurrijke illustratie door Dàlia Adillon maken de beleving compleet. Want dat zijn de boekjes van Thomas, een ware beleving.

‘Want dat zijn de boekjes van Thomas, een ware beleving’

Little Guides to Great Lives Marie Curie

Isabel Thomas heeft ervoor gekozen om nog een belangrijke vrouw centraal te zetten in deze serie: Marie Curie. De eerste vrouw die een Nobelprijs in ontvangst mocht nemen en de term ‘radioactiviteit’ uitvond. Maar ook een vrouw die lang moest strijden voor haar idealen, naar een geheimen school moest omdat er in die tijd alleen maar mannelijke wetenschappers mochten zijn. Thomas ontvouwt het verhaal van Curie op een gesimplificeerde manier. Hoewel ik dat normaal gesproken heel vervelend vind, vind ik het bij dit verhaal heel passend. Doordat Curie veel voor de wetenschap heeft betekend, is de wetenschappelijke woordenschat alom vertegenwoordigd. De schrijfster legt ieder woord uit en heeft ook (net zoals in de andere boeken) gezorgd voor een woordenlijst aan het eind van het verhaal. Anke Weckmann maakte de illustraties voor deze Little Guide en laat meer een tekenachtige stijl zien. Verfrissend en zeer toepasselijk voor dit boekjes.

Heb jij de ‘Little Guides to Great Lives’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van de boekjes vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.