Recensie: Reach for the stars, Kristine Groenhart

Vroeger zullen we er allemaal wel eens over hebben nagedacht. Hoe zou het zijn om op een kostschool te zitten? Met de komst van de film Wild Child vermoed ik dat dit alleen nog maar meer is geworden. Schrijfster Kristine Groenhart heeft een geweldige boekenserie geschreven over de avonturen van Marjolein op de Engelse kostschool Mulberry House.

Marjolein begint aan haar tweede jaar op Mulberry House, en wat is er veel veranderd! Ze is nu Head Girl van haar jaar, wat betekent dat ze iedereen in de gaten moet houden. En dat ze de contactpersoon is tussen de docenten en de leerlingen. Ze heeft het Make Us Proud-virus te pakken en wil graag alles heel erg goed doen. Maar dat maakt haar niet altijd even populair bij haar klasgenoten…

Hoewel dit boek duidelijk voor een jongere doelgroep is geschreven, heb ik echt genoten van dit boek. Ik wenste dat dit boek uit was gekomen toen ik twaalf, dertien was. Wat een leuk verhaal heeft Kristine Groenhart geschreven! Het is spannend, zit vol herkenbare problemen en is ook nog eens grappig. Daarnaast is hoofdpersoon Marjolein iemand waar je je echt mee kunt vereenzelvigen. Zoals ik al schreef komen er herkenbare thema’s naar voren, zoals verantwoordelijkheid nemen, je eigen keuzes maken en jongens!

Ik wenste dat dit boek uit was gekomen toen ik twaalf, dertien was.

Groenhart heeft niet alleen een leuk boek geschreven maar ook een boek met een boodschap. Dit komt vooral naar voren als Marjolein verliefd wordt. Ze vindt het allemaal maar een beetje eng en weet niet hoe ver ze wil gaan. Groenhart leert haar lezers dat het oké is om je grenzen aan te geven en voor jezelf op te komen. Dit geeft het boek een boodschap mee waardoor ik het een must-read vind voor iedere tiener.

‘Mulberry house: Reach for the stars’ is een leuk, grappig, maar vooral goedschreven tienerboek. Door de onderliggende boodschap is het niet alleen een leuk verhaal geworden maar ook een boek dat je aan het denken zet.

Heb jij ‘Mulberry house: Reach for the stars’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.