Recensie: Secret Scouts en de verloren Leonardo, Dennis en Wendel Kind

De serie wordt vergeleken met de boeken van Dan Brown. Dennis en Wendel Kind brengen ons Secret Scouts en de verloren Leonardo, een jeugdboek vol spanning!

f4d92d_16a33fb1d95f428ea2331a865f54baabmv2_d_1620_2523_s_2Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze gaan op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden. Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort. Zullen ze achter de waarheid komen rond het grootste geheim ooit: ‘De Verloren Leonardo’?

Het boek begint meteen goed met een spannend stukje uit het midden van het boek. Vanaf de eerste bladzijde wordt de spanning goed opgevoerd en raak je meteen verslingerd aan dit boek. De schrijfstijl van Dennis en Wendel Kind is ook nog eens vlot, grappig maar vooral goed aangesloten op de doelgroep. Daarnaast maak je op een originele, leuke manier kennis met de geschiedenis.

Secret Scouts laat je op een originele, leuke manier kennis maken met de geschiedenis

Het verhaal staat in teken van het avontuur dat de vier hoofdpersonen beleven. Als lezer word je hier al snel in meegenomen en worden situaties zo beschreven dat ze haast beeldend worden. Hoewel het een jeugdboek is is het ook zeker leuk om te lezen als je wat ouder bent.

Als je op zoek bent naar een boek met spanning, wat in teken staat van een geweldig avontuur en ook nog eens leerzaam is, dan is ‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’ zeker een aanrader! Zowel voor jong als voor oud.

Heb jij ‘Secret Scouts en de verloren Leonardo’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.